Η αμερικανική εταιρεία με τα 111 χρόνια ιστορίας και τις κλασικές μοτοσικλέτες που έχουν γίνει διάσημες σε όλο τον κόσμο, παρουσίασε το πιο επαναστατικό μοντέλο, έστω και σε πρωτότυπη μορφή.

Πρόκειται για την LiveWire, μια μοτοσικλέτα αμιγώς ηλεκτροκίνητη, η οποία έχει σχεδιαστεί ειδικά για τις προσδοκίες ενός χαρακτηριστικού αναβάτη Harley Davidson. Το νέο μοντέλο τροφοδοτείται από ένα ηλεκτροκινητήρα, απόδοσης 74 ίππων, με την αυτονομία να ξεπερνά τα 80 χιλιόμετρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακόμα δεν έχουν οριστικοποιηθεί τα τεχνικά χαρακτηριστικά και η μπαταρία που θα τοποθετηθεί, οπότε είναι πολύ πιθανό η αυτονομία να αυξηθεί σημαντικά. Η εταιρεία ανέφερε, ότι την επόμενη εβδομάδα θα επιλεγούν καταναλωτές στις ΗΠΑ, που είναι σε θέση να οδηγήσουν την LiveWire και να παρέχουν χρήσιμες πληροφορίες.

Η μοτοσικλέτα δεν θα βγει άμεσα στην παραγωγή, με το σχεδιασμό να περιλαμβάνει μια περιοδεία στις ΗΠΑ και πιο συγκεκριμένα στον αυτοκινητόδρομο Route 66. Θα επισκεφθεί περισσότερες από 30 αντιπροσωπείες Harley Davidson μέχρι το τέλος του έτους, ενώ το 2015 θα επεκταθεί σε Καναδά και Ευρώπη.   


   
Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης