Επιμέλεια: Θάνος Κυλάφης

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από το 2010, η Timbersled κατασκευάζει κιτ που μετατρέπουν τις off road μοτοσυκλέτες σε snowmobiles. Για τους αναβάτες που ζουν σε περιοχές με πολύ χιόνι το χειμώνα, αυτό μπορεί ενδεχομένως να δώσει πολύ περισσότερο χρόνο πάνω στη σέλα. 

Ας υποθέσουμε ότι σας αρέσουν τα snowmobiles, αλλά θέλετε να ξεπεράσετε τα όρια και να κάνετε κάτι ελαφρώς (εντάξει, περισσότερο από ελαφρώς) ακραίο. Τι θα γινόταν, ας πούμε, αν είχατε στα χέρια σας μια μεταχειρισμένη Suzuki Hayabusa του 2005 και την εξοπλίζατε με ένα Timbersled κιτ για να δημιουργήσετε το πιο γρήγορο snowmobile στον κόσμο; Αν αυτό σας ακούγεται σαν μια καλή ιδέα, τότε θα θέλετε να δείτε αυτό το βίντεο της Grind Hard Plumbing Company. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την αρχή του βίντεο, η GHPC τονίζει ότι δεν συμβουλεύουν να το δοκιμάσει κανένας άλλος στο σπίτι — και πράγματι, δεν υπάρχουν επί του παρόντος κιτ Timbersled που να φτιάχνονται για Hayabusa (για αρκετά προφανείς λόγους). Είναι πολύ βαρύτερη από μια offroad μοτοσυκλέτα – και πολύ πιο δυνατή. Δεν αποτελεί έκπληξη ότι χρειάζονται αρκετές τροποποιήσεις ώστε το κιτ να τοποθετηθεί σωστά στην ‘Busa, αλλά με λίγη επεξεργασία, καταφέρνουν να το κάνουν.

Συνολικά, λένε ότι αυτή η κατασκευή χρειάστηκε περίπου μια εβδομάδα για να ολοκληρωθεί. Αφού όλα μπήκαν στη θέση τους, φυσικά, ήρθε η ώρα για μια δοκιμαστική διαδρομή για να δούνε τι είδους τροποποιήσεις πρέπει να γίνουν πριν την πάνε στο βουνό. 

Τα αποτελέσματα είναι απροσδόκητα καλά, και παρόλο που το βάρος είναι μεγάλο, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν κάνει σούζα. Συνολικά, υπάρχουν μερικές μικρές αλλαγές που πρέπει να γίνουν, όπως η προσθήκη μιας επιπλέον ανάρτησης μπροστά, καθώς και η απόκτηση ενός νέου άξονα για το μπροστινό σκι, επειδή ο προηγούμενος λύγισε λίγο στις δοκιμές. 

Είναι το πιο γρήγορο snowmobile στον κόσμο; Αυτό θα είναι δύσκολο να το πούμε. Είναι το πιο αστείο; Αυτό είναι εντελώς υποκειμενικό, αλλά σίγουρα βλέποντας το βίντεο θα θέλαμε και εμείς να βρισκόμαστε στο χιονισμένο Idaho και να είμαστε πάνω στη σέλα του.

 

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης