Μετά από 37 χρόνια η MV Agusta επιστρέφει επίσημα στους αγώνες με την συμμετοχή της στα κορυφαία παγκόσμια πρωταθλήματα Superbikes και Supersport. Η θρυλική Ιταλική εταιρεία, με τους 37 τίτλους κατασκευαστών και τους 38 παγκόσμιους τίτλους οδηγών, θα βρεθεί και πάλι στο αγωνιστικό προσκήνιο ύστερα από την συμφωνία που υπογράφηκε πριν από λίγες μέρες μεταξύ του Προέδρου της MV Agusta Motor S.p.A., Giovanni Castiglioni, και του Alexander Yakhnich, ιδιοκτήτη της Yakhnich Motorsport.

Η Ρωσική Yakhnich Motorsport team έχει ήδη δείξει πως αποτελεί μία από τις ισχυρότερες αγωνιστικές ομάδες στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, κατακτώντας τον παγκόσμιο τίτλο στα Supersports το 2013, δύο μόλις χρόνια μετά την πρώτη της εμφάνιση στο πρωτάθλημα. Αποτέλεσμα της νέας συνεργασίας είναι η δημιουργία της “MV Agusta Reparto Corse – Yakhnich Motorsport Team” , επίσημης αγωνιστικής ομάδας η οποία θα συμμετάσχει στα Παγκόσμια Πρωταθλήματα Superbikes και Supersports, ξεκινώντας το 2014.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η MV Agusta και η Yakhnich Motorsport θα συνεργαστούν επίσης για την δημιουργία αγωνιστικών replica μοτοσυκλετών, ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε δορυφορικές ομάδες να αγωνιστούν με τις μοτοσυκλέτες της θρυλικής Ιταλικής φίρμας, αν το αποφασίσουν.

Για το 2014 η ομάδα  “MV Agusta Reparto Corse – Yakhnich Motorsport” θα επιδιώξει τον ρόλο του παίκτη – κλειδί στο πρωτάθλημα Supersports, όπου το F3 έχει ήδη επιδείξει ένα υψηλό επίπεδο ανταγωνιστικότητας κατά το 2013. Παράλληλο στόχο για το 2014 θα αποτελέσει η εξέλιξη του F4 RR στο πρωτάθλημα Superbikes, με σκοπό την πρωταγωνιστική παρουσία της μοναδικής μοτοσυκλέτας κατά τη σαιζόν 2015.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης