Επιμέλεια: Θάνος Κυλάφης

H Honda αποκαλύπτει ότι θα κατασκευάσει 30  CBR1000RR-R Fireblade SP John McGuinness 100th TT Start Replica edition για τον εορτασμό των κατορθωμάτων του θρύλου αυτού του Isle Of Man, που έφτασε τις 100 εκκινήσεις στο ΤΤ!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κύρια οπτική διαφορά από τη στοκ μοτοσυκλέτα είναι τα χρώματα, με τα οποία αγωνίστηκε ο John για την 100η εκκίνηση του TT. Αλλά αυτό είναι κάτι περισσότερο από μια απλή αλλαγή χρώματος, καθώς υπάρχει μια ολόκληρη σειρά από άλλες αναβαθμίσεις που κάνουν αυτή την μοτοσυκλέτα μοναδική.

“Τα αστέρια ευθυγραμμίστηκαν για να επιστρέψω σε μια Honda Fireblade για την 100η εκκίνηση του TT”, λέει ο McGuinness. “Είναι μια φοβερή μοτοσυκλέτα και σήμαινε τόσα πολλά για μένα καθόλη τη διάρκεια της καριέρας μου. Είμαι περήφανος για τη σύνδεσή μου με τη θέση της στην ιστορία του ΤΤ και για αυτήν, την “δική μου” μοτοσυκλέτα”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο John McGuinness είναι ο δεύτερος πιο επιτυχημένος αναβάτης TT όλων των εποχών, δίπλα στον αείμνηστο, σπουδαίο Joey Dunlop και ενώ είναι σεβαστός ως θρύλος των αγώνων δρόμου, είχε επίσης μια εξαιρετική καριέρα σε πίστες, έχοντας αγωνιστεί σε αγώνες World Endurance 24 ωρών όπως το Bol d’Or και το Le Mans, τα GP 500cc και το Daytona 200.

Είναι Πρωταθλητής των Βρετανικών 250cc, έχει οδηγήσει στο Παγκόσμιο Supersport και τερμάτισε τρίτος στο Βρετανικό Πρωτάθλημα Superstock το 2009.

Κάνοντας το ντεμπούτο του στο ΤΤ το 1996, κέρδισε τον τίτλο του καλύτερου rookie στην κατηγορία των 250cc. Τρία χρόνια αργότερα, πήρε την πρώτη του νίκη, στην κατηγορία 250cc Lightweight TT. Τις επόμενες δύο δεκαετίες (1999-2019) συγκέντρωσε 47 βάθρα και 23 νίκες στο TT, καθώς επίσης ήταν ο πρώτος που έσπασε το φράγμα των 130 μιλίων/ώρα (209 χιλιόμετρα) – με μια Honda Fireblade.

 

Αλλά ας πάμε πίσω στην μοτοσυκλέτα. Τί περιαλμβάνει λοιπόν αυτή η ειδική έκδοση της Fireblade; Εκτός από τις ήδη υψηλές προδιαγραφές της CBR1000RR-R Fireblade SP, η περιορισμένης έκδοσης Blade λαμβάνει ένα βάψιμο που ενσωματώνει χρυσές λεπτομέρειες και μια ταινία φιλμ που δείχνει όλες τις εκκινήσεις του McGuiness με Honda στο ΤΤ (δεν αποτελεί έκπληξη ότι εδώ είναι που αποκλίνει από την πραγματική αγωνιστική του μοτοσυκλέτα, η οποία απεικόνιζε επίσης τα TT του που συμμετείχε με μοτοσυκλέτες άλλων κατασκευαστών) και αυτοκόλλητα του σήματος των 100 εκκινήσεων.

 

 

Υπάρχουν χρυσές ρίγες στις ζάντες, μια ατομική αριθμημένη πινακίδα στο μπροστινό φτερό (φτιαγμένο από carbon), κάλυμμα σέλας συνεπιβάτη και ελαστικά Metzeler Racetec RR.

Κατά την εκκίνηση, υπάρχει ένα κινούμενο σχέδιο «Ring of Fire» καθώς φορτώνει η οθόνη, ενώ υπάρχουν λογότυπα της 30ης επετείου της μοτοσυκλέτας στο Smart Key και χαραγμένα με λέιζερ στην εξάτμιση Akrapovic, σηματοδοτώντας την ιδιαίτερη θέση της μοτοσυκλέτας αυτής στην ιστορία της Honda.

Και για να ολοκληρωθεί το πακέτο, υπάρχει η υπογραφή του John στο ντεπόζιτο. Η Honda προσφέρει ακόμη και την ευκαιρία για προσωπική παράδοση από τον ίδιο τον John McGuinness MBE, στο Honda Racing UK στο Louth.

 

 

Όλες οι ερωτήσεις και οι παραγγελίες για το αντίγραφο του John McGuinness CBR1000RR-R Fireblade SP 100th Start πρέπει να γίνονται μέσω του δικτύου αντιπροσώπων της Honda.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης