Αυτήν τη στιγμή, σύμφωνα με στοιχεία του πανελληνίου συνδέσμου ιδιωτικών ΚΤΕΟ, σχεδόν 2,5 εκατομμύρια αυτοκίνητα δεν είναι εφοδιασμένα με χαρτί τεχνικού ελέγχου. Παρ’ όλα αυτά, το θέμα λίγο φαίνεται πως απασχολεί τα υπουργεία, που μένουν με «σταυρωμένα» τα χέρια, χάνοντας με αυτόν τον τρόπο εκατομμύρια ευρώ που θα μπορούσαν να γεμίσουν τα κρατικά ταμεία.

Έτσι, αντί η κυβέρνηση να κυνηγήσει τους παραβάτες, θέτει σε εφαρμογή το ΚΤΕΟ και για τις μοτοσικλέτες. Σύμφωνα με σχετικό νόμο, έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2012 θα πρέπει υποχρεωτικά να περάσουν από τεχνικό έλεγχο όσοι κατέχουν μοτοσικλέτες άνω των 50κ.εκ. και αυτές έχουν ημερομηνία άδειας κυκλοφορίας μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 1998. Από τη διάταξη εξαιρούνται οι τετράτροχες «γουρούνες». Αυτό σημαίνει πως από την αρχή του 2013 η Τροχαία θα μπορεί να βεβαιώνει κλήσεις ύψους 400 ευρώ στους παραβάτες, σύμφωνα πάντα με το άρθρο 86 του Κ.Ο.Κ..

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτή τη στιγμή ήδη έχουν δημιουργηθεί στους σταθμούς ελέγχου ΚΤΕΟ ειδικές γραμμές για μοτοσικλέτες, ενώ υπολογίζεται πως το κόστος για τους ιδιοκτήτες μοτοσικλετών θα κυμαίνεται κοντά στα 35 ευρώ.

Επιμέλεια: Βασίλης Γ. Σαρημπαλίδης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης