Όταν εμφανίστηκε το Kawasaki Ninja H2, εξοπλισμένο με τον υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα της Kawasaki το 2015, προσέλκυσε μεγάλο ενδιαφέρον από πλευράς κοινού λόγω της μεγάλης ιπποδύναμής του. Πλέον, ένας συνεργάτης της Kawasaki στην Ιαπωνία μετατρέπει κατά παραγγελία το μικρό Kawasaki Ζ125 Pro σε ακριβές αντίγραφο του Η2.

Το Kawasaki Z125 Pro είναι ένα μοντέλο που κυκλοφορεί στην Ιαπωνία, αλλά όχι στην Ελλάδα και πάνω σε αυτό βασίστηκε ο βελτιωτικός συνεργάτης της Kawasaki με το όνομα Pleasure MC, στην πόλη Nisshin της Ιαπωνίας, για να δημιουργήσει το «πιο προσιτό» Kawasaki H2 που εμφανίστηκε ποτέ! Σχετικά με το τι σημαίνει «πιο προσιτό», περιμένετε μέχρι να ακούσετε την τιμή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για μια εναλλακτική, αλλά κυρίως διασκεδαστική λύση του υπερτροφοδοτούμενου αριστουργήματος H2 της Kawasaki. Πέντε χρόνια το ετοίμαζαν οι άνθρωποι του Pleasure ΜC, οι οποίοι συνέλαβαν την ιδέα σχεδόν από την πρώτη στιγμή που είδαν το πρώτο Kawasaki H2R των 250+ ίππων (το αυθεντικό, πολύ άγριο «Η2») … ζωντανό. Η μοτοσικλέτα βασίζεται στο πλαίσιο και τον κινητήρα του Kawasaki Z125 Pro, το οποίο είναι ένα αντίστοιχο του Honda MSX 125 της αγοράς μας. Στόχος ήταν η δημιουργία μιας μικρής κλίμακας (ένα προς δεκατρία), αλλά αυθεντικής εμφάνισης Ninja H2. Η ομάδα ξεκίνησε με τη δημιουργία του φέρινγκ και της ουράς για να μετατρέψει οπτικά το mini bike σε υπερόπλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακολούθησε ο σχεδιασμός του πλαστικού καλύμματος πάνω από το ρεζερβουάρ, μπήκε νέο τιμόνι, η θέση οδήγησης ήρθε όσο το δυνατόν πιο κοντά στο αυθεντικό, ενώ μπήκε νέο, ψεύτικο εξωτερικό πλαίσιο, βαμμένο χρυσό. Η εξάτμιση, παρ΄ ότι μοιάζει με του Η2, τελειώνει σε ένα ψεύτικο καπάκι που ανοίγει και αποκαλύπτει ένα μικρό ντουλαπάκι! Αν θελήσει κάποιος να αγοράσει τη σμίκρυνση του H2, μπορεί να την αποκτήσει σαν σύνολο -κι όχι σαν κιτ που μπορεί να μπει πάνω στο δικό του- και οι Pleasure MC θα χρειαστούν περίπου 2 μήνες για τη μετασκευή.

Η μοτοσικλέτα μπορεί να βαφτεί σε όποιον συνδυασμό θελήσει ο αγοραστής, ακόμα και σε εκείνο το πολύ ιδιαίτερο «μαύρο-ασημί-χρώμιο» που είχαμε πρωτοδεί στο ΗR2. Η τιμή του Kawasaki Z125 Pro H2 απαιτεί γερό πορτοφόλι και μπόλικη τρέλα για να δώσει κάποιος τόσα λεφτά, αφού ξεπερνάει τα 1.500.000 γιεν, φτάνει δηλαδή κοντά στα 13.000 ευρώ! Μικρότερο και οικονομικότερο είπαμε, όχι δωρεάν…

Φωτογραφίες: Pleasure MC 

Πηγή: Young Machine, Motorbike.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης