Επιμέλεια: Μπάμπης Κελάφης

H Kawasaki παρουσίασε τη νέα 2023 Motocross KX 250, με ισχυρότερο κινητήρα, αναβαθμισμένες ρυθμίσεις αναρτήσεων και νέα (πίσω μεγαλύτερης διάστασης) ελαστικά. Η βελτίωση της απόδοσης του κινητήρα σε όλο το φάσμα στροφών σε συνδυασμό με την καλύτερη πρόσφυση προσφέρει ταχύτερους χρόνους γύρου και καλύτερες εκκινήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αλλαγές στον κινητήρα για την βελτίωση της απόδοσης περιλαμβάνουν: Σωλήνα εξαγωγής με μεγαλύτερο μήκος κατά 10 χιλιοστά (από 457 σε 557 mm), για αυξημένη ροπή στις χαμηλές και μεσαίες στροφές και νέα χαρτογράφηση ανάφλεξης, για να ταιριάζει με τις αλλαγές στον κινητήρα. Όσον αφορά την αίσθηση, ο νέος ρότορας με αυξημένη ροπή αδράνειας (10,0 kg/cm2 από 9,5 kg/cm2 ) κάνει την απόδοση ισχύος πιο ομαλή και φιλική προς τον αναβάτη. Η εκκίνηση είναι με μίζα που σε κάθε περίπτωση κάνει το ξεκίνημα του κινητήρα παιχνίδι. Επίσης ο υδραυλικός συμπλέκτης προσφέρει καλύτερη αίσθηση και χρειάζεται λιγότερη δύναμη στη μανέτα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι νέες αναβαθμισμένες ρυθμίσεις των αναρτήσεων βοηθάνε επίσης στην καλύτερη αίσθηση και πρόσφυση. Το μπροστινό σύστημα προσφέρει τώρα καλύτερη πληροφόρηση στο αναβάτη στην είσοδο των στροφών βοηθώντας στην διατήρηση της γραμμής μέσα στη στροφή. Στην έξοδο από τη στροφή, οι βελτιωμένες ρυθμίσεις της πίσω ανάρτησης προσφέρουν καλύτερη επιτάχυνση. Τη βελτιωμένη πρόσφυση ενισχύουν και τα νέα ελαστικά Dunlop MX33 με το πίσω ελαστικό να είναι τώρα 110/90-19 για να συμβαδίζει με την αύξηση απόδοσης του κινητήρα.

Το πλαίσιο, όπως επίσης και το ψαλίδι, προέρχεται από αυτό της μεγαλύτερης KX450 με βελτιώσεις. Το νέο κοστούμι, με γραφικά ίδια με αυτά της KX450, διαθέτει μακριές λείες επιφάνειες και μια πιο επίπεδη  – συνεχόμενη γραμμή ρεζερβουάρ σέλας για να διευκολύνει την κίνηση του αναβάτη.

Το νέο KX250 MY2023 έρχεται στην Ελλάδα από την KSR Hellas Α.Ε σε στάνταρ χρωματισμό Lime Green και με προτεινόμενη αγωνιστική τιμή πώλησης στα €8.595.
 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης