ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Tου Δημήτρη Διατσίδη

 

Ο Μάρκο Μπετζέκι είμαι ο νεοφερμένος (Rookie) του MotoGP φέτος, που έχει εντυπωσιάσει έχοντας ήδη πάρει το πρώτο του βάθρο και με τη διαφορά πoυ προηγείται στη σχετική βαθμολογία του “Rookie Of The Year” φαίνεται ότι θα πάρει σχετικά εύκολα τον Τίτλο αυτό. Με την πετυχημένη του παρουσία στις μικρότερες κατηγορίες Moto 3 & Moto 2, στις οποίες πήρε από 3 νίκες, πολλοί βλέπουν στο πρόσωπό του τον επόμενο Βαλεντίνο Ρόσσι! Βέβαια για τον ίδιο ο Ρόσσι σημαίνει πολλά περισσότερα: 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

“Συνάντησα για πρώτη φορά τον Βαλεντίνο το 2015, όταν έκανα μια έκτακτη συμμετοχή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Μουτζέλο. Γνώριζα ήδη τον Μαξ, που τον βοηθάει και οδηγεί και το αυτοκινούμενό του, από κάποιες άλλες φορές, γιατί ήταν πιο εύκολο να του μιλήσεις, έτσι γιατί ήμουν ένα παιδάκι που έσπαζα τα νεύρα όλων, προσπαθώντας να μιλήσει με όλους. Και έτσι ρώτησα τον Μαξ αν υπήρχε πιθανότητα να βγάλω μια φωτογραφία με τον Βάλε και όταν συνάντησα τον Βάλε τον ρώτησα αν ήταν δυνατόν να τον αγκαλιάσω, γιατί ήμουν πραγματικά μεγάλος θαυμαστής και από εκείνη τη στιγμή κρατήσαμε επαφή, με κάλεσε στο Ράντσο μια φορά, δεύτερη φορά και μετά μίλησα και με τον Ούτσιο και από εκείνη τη στιγμή μπήκα στην Ακαδημία των Οδηγών VR46 Academy”, μας είπε στη συνάντηση που είχαμε στο χώρο του Paddock του MotoGP και φυσικά στο χώρο φιλοξενίας της ομάδας του Mooney VR46 Bardhal.

Μας μίλησε για τις δυσκολίες των πρώτων χρόνων στο MotoGP:

“Ειλικρινά τα πρώτα χρόνια του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος και επίσης η πρώτη χρονιά στην Ακαδημία δεν ήταν πολύ εύκολα, γιατί είχα να μάθω πολλά για την οδήγηση, για να κάνω το βήμα που πρέπει να κάνουν οι οδηγοί του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Αλλά είμαστε πολύ τυχεροί, αφού έχουμε πολλούς ανθρώπους που μας βοηθούν, ειδικά τον Βάλε, γιατί είναι ο δυνατότερος του κόσμου, αλλά επίσης τον Κάρλο τον προπονητή μας, με τον οποίον περνάμε πάρα πολύ χρόνο, νομίζω περισσότερο από ότι με τους γονείς μου, γιατί κάθε μέρα πηγαίνουμε στο γυμναστήριο και είναι ο άνθρωπος που πραγματικά μας προσέχει. Τον Ούτσιο, έχω μια ειδική σχέση μαζί του γιατί είμαι στην ομάδα ήδη τρία χρόνια, έτσι έχω τη δυνατότητα να μένουμε πολύ χρόνο μαζί και η σχέση μας είναι – ειδικά τον τελευταίο καιρό – πολύ σπέσιαλ. Έτσι για μένα η Ακαδημία ήταν κάτι που αν δεν το είχα, ίσως να μην βρισκόμουν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, σίγουρα.” 
Η συζήτηση πήγε και στο φετινό Πρωτάθλημα και τη διεκδίκηση του Τίτλου Rookie Of The Year: “

Πιστεύω ότι όλοι οι νεοφερμένοι φέτος είναι πολύ δυνατοί. Πέρυσι έπρεπε να δώσω μάχη με τον Ρέμι, τον Ραούλ και τον Ντίτζια, ο Ντάριν ήταν στην Μοτο 3, αλλά ήταν πολύ γρήγορος επίσης στην Μοτο 3. έτσι πιστεύω ότι πραγματικά το επίπεδο των νεοφερμένων είναι πολύ υψηλό φέτος. Ο Ραούλ και ο Ρέμι έχουν διαφορετική μοτοσυκλέτα, έτσι δεν ξέρω πραγματικά το που δυσκολεύονται ή το που είναι πραγματικά δυνατοί. Τους συνάντησα μέσα στην πίστα και είδα κάτι που ήταν ωραίο, μου θύμισε την περασμένη χρονιά στην Μοtο 2. Με τον Ντίτζια έχουμε την ίδια μοτοσυκλέτα, βλέπουμε τα δεδομένα, στους τελευταίους Αγώνες ήταν πάρα πολύ γρήγορος, έκανε την pole position, πολύ καλές Κατατακτήριες, επίσης πολύ καλό Αγώνα, ήρθε 11ος, αλλά ήταν πολύ γρήγορος όλο το Σαββατοκύριακο, έτσι το να συγκριθώ με τον Φάμπιο είναι ευκολότερο, γιατί έχουμε την ίδια μοτοσυκλέτα και επίσης είναι πάρα πολύ δυνατός. Έτσι νομίζω ότι θα είναι μια σκληρή χρονιά ανάμεσα στους νεοφερμένους. Προς στιγμή πηγαίνω καλά, έτσι και ο στόχος μου είναι να συνεχίσω έτσι”. 

Τέλος μιλήσαμε για το γεγονός ότι αρκετοί τον θεωρούν τον επόμενο Βαλεντίνο Ρόσσι, επειδή εκτός των άλλων έχει και το χάρισμα της επικοινωνίας με τους θεατές και τους οπαδούς των αγώνων:

“Πιστεύω το να γίνεις ο επόμενος Βάλε είναι αδύνατο, γιατί πρώτα από όλα κέρδισε πολλούς Αγώνες, πολλούς και πολλά Πρωταθλήματα και επίσης ήταν μοναδικός σε όλα, σε ό,τι έκανε σε όλη την καριέρα του. Για μένα αν πολλοί το λένε αυτό είναι μεγάλη ευχαρίστηση, είναι ο ήρωας μου, έτσι για μένα είναι πολύ ωραίο. Αλλά θα ήθελα απλά να είμαι ο εαυτός μου και είμαι έτσι. Έτσι αν αρέσω στον κόσμο είμαι πολύ χαρούμενος, γιατί είμαι έτσι, ακόμη κι αν ο κόσμος δεν με ξέρει. Όπως είμαι στην TV είμαι και στην πραγματική μου ζωή, αλλά ναι, ο νέος Βαλεντίνο Ρόσσι είναι πολύ δύσκολο, αλλά για μένα είναι ένα καλό κοπλιμέντο”, είπε με ταπεινοφροσύνη αλλά και δέος για τη σύγκριση με τον οδηγό που οι περισσότεροι θεωρούν τον μεγαλύτερο οδηγό όλων των εποχών.

 

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης