Γράφει ο Θάνος Κυλάφης

O 10ος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Superbikes πραγματοποιήθηκε στην Αργεντινή, στην πίστα του San Juan. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Πρωτάθλημα ήταν εξαρχής μια μάχη τριών αναβατών, με τον 6 φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή, Jonathan Rea να αγωνίζεται για την Kawasaki, τον περσινό Πρωταθλητή, Toprak Razgatlioglu να είναι με την Yamaha και τον Alvaro Bautista να επιστρέφει στην Ducati. 

Φτάνοντας στο San Juan ο Bautista προηγούταν της βαθμολογίας έχοντας κάνει μια εκπληκτική σεζόν, αλλά οι δύο του αντίπαλοι δεν του άφηναν περιθώρια να ανασάνει. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στον πρώτο αγώνα, ο Bautista προηγήθηκε στην πίσω μεγάλη ευθεία της πίστας και ο Razgatlioglu προσπάθησε να απαντήσει στην ένατη στροφή του πρώτου γύρου, όμως πίεσε υπερβολικά το μπροστινό και έπεσε, δίνοντας μια μεγάλη ευκαιρία στον Bautista να ξεφύγει βαθμολογικά. Ο αναβάτης της Ducati βρέθηκε στην τέταρτη θέση, καθώς αναγκάστηκε να ανοίξει την γραμμή του με την πτώση του Razgatlioglu, όμως σύντομα ανέβηκε και πάλι στην κορυφή, παίρνοντας την καρό σημαία και την 13η νίκη του για την σεζόν του 2022. Ο Rea κατάφερε να πάρει την δεύτερη θέση, μετά από σκληρές μάχες με τον Axel Bassani, ενώ ο Razgatlioglu, που ανέβηκε και πάλι στην μοτοσυκλέτα του, κατάφερε τελικά να τερματίσει στην 15η θέση, παίρνοντας έναν βαθμό. 

Στον αγώνα Superpole o Rea προηγήθηκε, μέχρι που ένα λάθος του στον έκτο γύρο επέτρεψε στους Razgatlioglu και Bautista να περάσουν μπροστά. Οι δύο τους δώσανε σκληρές μάχες στους επόμενους γύρους, με πολλές αλληλοπροσπεράσεις μέχρι που, στον τελευταίο γύρο, ο αναβάτης της Yamaha έκανε μια κίνηση παρόμοια με τον πρώτο αγώνα (χωρίς όμως να πέσει) και βγήκε μπροστά, παίρνοντας την νίκη. Ο Bautista πήρε την δεύτερη θέση, με τον Rea να συμπληρώνει το βάθρο. 

Στον δεύτερο αγώνα, τόσο ο Bautista όσο και ο Razgatlioglu είχαν κακές εκκινήσεις που τους έφεραν σε πιο πίσω θέσεις, αλλά πολύ σύντομα ανέκαμψαν για να μας χαρίσουν άλλη μια μάχη για την πρώτη θέση. Ο Razgatlioglu έκλεινε την διαφορά στα περισσότερα κομμάτια της πίστας, αλλά ο Bautista την άνοιγε και πάλι στην πίσω ευθεία. Τελικά ο αναβάτης της Ducati θα έφτανε στην γραμμή του τερματισμού 3 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Razgatlioglu, σφραγίζοντας την νίκη του και ανοίγοντας την μεταξύ τους διαφορά στους 86 βαθμούς. Αυτό σημαίνει ότι στον γύρο της Ινδονησιας (11-13 Νοεμβρίου), ο Bautista έχει την ευκαιρία να κλειδώσει και μαθηματικά το Πρωτάθλημα και να γίνει ο νέος Παγκόσμιος Πρωταθλητής Superbikes, στην ίδια πίστα όπου είχε στεφθεί Πρωταθλητής πέρυσι ο Razgatlioglu. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης