Γράφει ο Θάνος Κυλάφης

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Alex Rins, ξεκινώντας από την 10η θέση στη σχάρα της εκκίνησης, έφτασε σε μια σπουδαία νίκη μετά από μάχες μέχρι τον τελευταίο γύρο στο Phillip Island, για τον 18ο γύρο της σεζόν του 2022 στα MotoGP.

Ο Jorge Martin ξεκίνησε από την pole position και κατάφερε να μείνει εκεί μέχρι την τρίτη στροφή του 14ου γύρου, όταν ο Alex Rins κατάφερε να περάσει μπροστά. Στην μάχη σύντομα θα έμπαιναν και ο 8 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Marc Marquez, καθώς και ο διεκδικητής του φετινού Πρωταθλήματος Francesco Bagnaia.

Ήταν αυτοί οι τρεις αναβάτες που θα έδιναν την μάχη μέχρι το τέλος, με τον Bagnaia να ηγείται στα περισσότερα σημεία. Στον τελευταίο γύρο ο Rins έκανε την επίθεσή του στην δεύτερη στροφή, σε ένα σημείο όπου έκανε τις περισσότερες προσπεράσεις του σε όλο τον αγώνα, και θα περνούσε μπροστά. Την κίνησή του θα εκμεταλλευόταν και ο Marc Marquez που θα περνούσε και αυτός τον Βagnaia για την δεύτερη θέση. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Marquez έκανε την κίνησή του για να περάσει τον Rins στην δέκατη στροφή, όμως ο αναβάτης της Suzuki κράτησε μια αμυντική γραμμή, κατάφερε να παραμείνει μπροστά και να πάρει μια σπουδία νίκη. Ο Marquez κράτησε πίσω του τον Bagnaia και κατέκτησε την δεύτερη θέση, φτάνοντας στο 100ο του βάθρο στα ΜotoGP και στο πρώτο του βάθρο για το 2022.4

Ο Bagnaia κατέκτησε την τρίτη θέση και ανέβηκε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Σε αυτό συνέβαλε και ο καταστροφικός αγώνα του μέχρι τώρα επικεφαλής του Πρωταθλήματος, Fabio Quartararo. Ο Γάλλος αναβάτης της Yamaha έκανε μια καλή εκκίνηση, αλλά έχασε τα φρένα στην τέταρτη στροφή του έκτου γύρου και βρέθηκε πίσω στην 22η θέση. Θα κατάφερνε να βρεθεί και πάλι στις βαθμολογούμενες θέσεις (15η), αλλά θα έχανε το μπροστινό στην 2η στροφή του 11ου γύρου και ως αποτέλεσμα της πτώσης του θα εγκατέλειπε τον αγώνα. 

Όσον αφορά του άλλους διεκδικητές του τίτλου, ο Αleix Espargaro της Aprilia ξεκίνησε δυναμικά, αλλά τελικά έκανε έναν μέτριο αγώνα και τερμάτισε στην ένατη θέση, ενώ ο Enea Bastianini, παρά το γενονός ότι ξεκίνησε 18ος, έφτασε μέχρι την πέμπτη θέση κρατώντας τις ελπιδες του για τον τίτλο ζωντανές, τουλάχιστον σε μαθηματικό επίπεδο. 

Εκτός της μάχης του τίτλου βρέθηκε και επίσημα ο Jack Miller. O Αυστραλός, που αγωνιζόταν στην πατρίδα του για πρώτη φορά μετά από 3 χρόνια, είχε καλούς πρώτους γύρους, ήταν στην έκτη θέση και έδειχνε να έχει τον ρυθμό να απειλήσει ακόμα και για την νίκη. Όμως ο Alex Marquez (αδερφός του Marc Marquez), έχασε τα φρένα στην τέταρτη στροφή του ένατου γύρου και εμβόλισε τον Miller, τελειώνοντας έτσι τον αγώνα και των 2.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης