Γράφει ο Θάνος Κυλάφης

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η βροχή έκανε τελικά την εμφάνισή της στην Ταϊλάνδη και για αυτό τον λόγο ο αγώνας της μεγάλης κατηγορίας καθυστέρησε σχεδόν μια ώρα να ξεκινήσει.

Όταν τελικά τα φώτα έσβησαν, ο κάτοχος της pole position, Marco Bezzecchi, έστριψε πρώτος, αλλά μαζί με τον Jorge Martin που ακολουθούσε βγήκαν εκτός των ορίων της πίστας, με τον Bezzecchi να καταφέρνει να μείνει μπροστά, όμως ο Francesco Bagnaia πέρασε στην δεύτερη θέση και ο Jack Miller στην τρίτη. Πιο πίσω, ο επικεφαλής της βαθμολογίας, Fabio Quartararo, είχε κάνει μια πολύ κακή εκκίνηση και βρισκόταν εκτός βαθμών, στην 17η θέση, ενώ ο Marc Marquez ήταν πέμπτος.

Στον τρίτο γύρο ανακοινώθηκε ότι η έξοδος του Bezzecchi στην πρώτη στροφή του είχε δώσει πλεονέκτημα και θα έπρεπε να δώσει μια θέση πίσω. Στο μεταξύ ο Miller είχε περάσει τον Bagnaia για την δεύτερη θέση, οπότε ήταν ο Αυστραλός που κληρονόμησε την πρώτη θέση. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πιο πίσω, ο Aleix Espargaro, είχε περάσει τον Brad Binder με μια πολύ επιθετική κίνηση, ωθόντας τον αναβάτη της ΚΤΜ εκτός γραμμής. Για αυτή του την κίνηση τιμωρήθηκε με ποινή μεγάλου γύρου και βρέθηκε πιο πίσω. 

Μπροστά, ο Βezzecchi άρχισε να χάνει θέσεις και σύντομα βρέθηκε πίσω από τους Oliveira, Bagnaia και Marquez. O Oliveira είχε ήδη περάσει τον Βagnaia και πλέον άρχισε να κυνηγά τον Miller για την κορυφή του αγώνα, όντας και οι 2 εκπληκτικοί αναβάτες στο βρεγμένο. 

Μετά από μερικές “αναγνωριστικές” προσπάθειες, ο Oliveira πέρασε τον Μiller στην 12η στροφή του 14ου γύρου και από εκεί και πέρα θα οδηγούσε τον αγώνα μέχρι το τέλος, παίρνοντας την δεύτερη νίκη του για φέτος, μετά την επίσης βρεγμένη Ινδονησία στα τέλη Μαρτίου. Ο Jack Miller κατέκτησε την δεύτερη θέση, ενώ ο Francesco Bagnaia ολοκλήρωσε το βάθρο, κερδίζοντας σημαντικούς βαθμούς για το Πρωτάθλημα. 

Ο Johann Zarco είχε εκπληκτικό ρυθμό στο τέλος και κατάφερε να περάσει τον Marc Marquez για την τέταρτη θέση, με τον Marquez να συμπληρώνει την πεντάδα. 

Ο Aleix Espargaro τερμάτισε τελικά στην 11η θέση και ο Fabio Quartararo στην 17η, μένοντας εκτός βαθμών. Η διαφορά του πλέον από τον Bagnaia στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας πέφτει στους μόλις 2 βαθμούς. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης