Με την 6η φετινή του νίκη ο πρωταθλητής Marquez ξέφυγε κι άλλο στη βαθμολογία, ενώ η μάχη που έδωσε με τον Dovizioso κράτησε σχετικά ψηλά το ενδιαφέρον του αγώνα.

-	Εspargaro: O Aleix έκανε μεγάλο αγώνα και ανέβασε το ηθικό της Aprilia

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με το σβήσιμο των κόκκινων φώτων ο pole-man Jorge Lorenzo δεν κατάφερε να στρίψει στην πρώτη στροφή «χάνοντας» το πίσω μέρος της μοτοσικλέτας του. Μετά το αναμενόμενο στρίμωγμα των πρώτων τριών στροφών, ήταν ο Andrea Dovizioso εκείνος που πήρε κεφάλι, έχοντας όμως σε απόσταση βολής πίσω του το Marquez. Κάνοντας μία πολύ καλή εκκίνηση ο Alex Rins βρέθηκε τρίτος, με τον ομόσταυλό του Iannone να τον ακολουθεί. Πιο πίσω και με τους Crutchlow και Bautista να βάζουν πρόωρα τέλος στις ελπίδες τους για κάτι καλό εξαιτίας δύο διαδοχικών πτώσεων, ακολούθησαν οι Pedrosa και Aleix Espargaro, την ώρα που ο Valentino Rossi κατάφερνε με ψυχραιμία να «ξεκολλήσει» από την 17η θέση από την οποία εκκίνησε σκαρφαλώνοντας σε λίγους γύρους μέχρι την 9η θέση. Στην κεφαλή του αγώνα και με τις δύο Suzuki GSX-RR να δείχνουν εξαιρετικά ανταγωνιστικές, όλα τα λεφτά ήταν η κόντρα των δύο πρωτοπόρων του πρωταθλήματος, οι οποίοι έδωσαν μία ακόμα μάχη μέχρι και τον τελευταίο γύρο.

-	Dovizioso: Προσπάθησε αλλά ήταν δύσκολο να κερδίσει μέσα στην αγαπημένη πίστα του Marquez

Τελικός νικητής της ήταν ο Marquez, που είδε το ρίσκο της επιλογής της μαλακής πίσω γόμας να του βγαίνει. Έτσι, ο Ισπανός πήρε μέσα στο σπίτι του την έκτη φετινή του νίκη και την έβδομη για τη Honda μέσα στο 2018. Θέλοντας και μη ο Dovizioso «περιορίστηκε» στη δεύτερη θέση, μπροστά από έναν ανεβασμένο Ianonne, που μάλιστα πέντε γύρους πριν το τέλος του αγώνα πίεσε ακόμα και για την πρώτη θέση. Ο Rins έμεινε στην 4η θέση, μπροστά από Pedrosa και Aleix Espargaro, που με τη σειρά του έκανε έναν καλό -τηρουμένων των αναλογιών- αγώνα για λογαριασμό της «ταλαιπωρημένης» φέτος Aprilia. Όγδοος χωρίς να απειλήσει αλλά και χωρίς να απειληθεί ολοκλήρωσε ο Petrucci, έχοντας πίσω του τον απογοητευμένο Rossi. Ο GOAT έκανε έναν πολύ καλό αγώνα με δεδομένα τα προβλήματα της M1, πλην όμως για μια ακόμα φορά η μοτοσυκλέτα του δεν ήταν ανταγωνιστική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

-	Iannone: H 3η θέση στο βάθρο μαζί με την 4η του ομόσταυλου Rins απέδειξαν ότι η Suzuki είναι σε πολύ καλό δρόμο

Με την ολοκλήρωση 13 αγώνων ο Marquez έχει πλέον 246 βαθμούς, ακολουθούμενος από Dovizioso (174) και Rossi (159). Πιο πίσω βρίσκονται με 130 οι Lorenzo και Vinales, που σήμερα δεν κατάφερε τίποτα καλύτερο από μια 10η θέση. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η μάχη των μη εργοστασιακών αναβατών, με τους Cal Crutchlow και Danillo Petrucci να ισοβαθμούν στις θέσεις 6 και 7 με 119 βαθμούς έκαστος. Το επόμενο ραντεβού είναι σε δύο εβδομάδες στην πίστα της Ταϊλάνδης, που φέτος κάνει το ντεμπούτο της στο θεσμό του Π.Π. Ταχύτητας.

-	Rossi: Η απογοήτευση του Valentino δεν έχει τελειωμό φέτος και το χαρακίρι στη Yamaha είναι προ των πυλών

Τελική κατάταξη
1. Marquez, 2. Dovizioso +0.648, 3. Iannone +1.259, 4. Rins +2.638, 5. Pedrosa +5.274, 6. Aleix Espargaro +9.369, 7. Petrucci +14.285, 8. Rossi +15.199, 9. Miller +16.375, 10. Vinales +22.457

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης