Επιμέλεια: Θάνος Κυλάφης

Εδώ και αρκετό καιρό κυκλοφορούσαν φήμες ότι η Honda έχει ξεκινήσει την εξέλιξη μιας νέας Transalp άλλα πέρα από τις φήμες δεν υπήρχε, μέχρι τώρα, τίποτα χειροπιαστό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χθες στη σελίδα του Ιταλικού Motociclismo κυκλοφόρησαν οι πρώτες κατασκοπευτικές φωτογραφίες της νέας Transalp 2023, οι φωτογραφίες προέρχονται από την Ελβετική σελίδα Actumoto.ch που εντόπισε την μοτοσυκλέτα προφανώς κατά τη διάρκεια τελικών δοκιμών η κάποιας φωτογράφισης.

Δεν υπάρχουν ακόμη επίσημα στοιχεία, αλλά οι φωτογραφίες επιβεβαιώνουν τις φήμες που κυκλοφορούν ότι η νέα Transalp είναι εφοδιασμένη με τον δικύλινδρο παράλληλο κινητήρα που θα φοράει και η νέα Hornet 750. O στρόφαλος του νέο δικύλινδρου έχει τα κομβία στις 270° κάτι που προσφέρει χρονισμό ανάφλεξης και συμπεριφορά παρόμοια με ενός V2 στις 90°. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από ότι βλέπουμε στις φωτογραφίες της νέας Transalp 750 οι τροχοί είναι με ακτίνες και ο εμπρός τροχός είναι διαμέτρου 21ιντσών κάτι που δείχνει ότι η μοτοσυκλέτα θα έχει ένα πιο χωμάτινο προσανατολισμό. Επίσης βλέπουμε ότι το μπροστινό σύστημα είναι ανεστραμμένο (USD), το βαμμένο μαύρο ψαλίδι είναι αλουμινίου και τα φρένα έχουν δίσκους μαργαρίτα.

Με βάση τα παραπάνω η νέα XL750 Transalp δείχνει να είναι μια On Off μοτοσυκλέτα μεσαίου κυβισμού σε παρόμοια κατηγορία με την BMW F 750 GS την Aprilia Tuareg 660 και την Yamaha Ténéré 700. 

Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με την παρουσίαση και τη διάθεση της στην αγορά αλλά κρίνοντας από το βαθμό εξέλιξης του μοντέλου θα λέγαμε ότι λογικά θα είναι διαθέσιμο μέσα στο 2023

Η πρώτη Transalp XL600V κυκλοφόρησε το 1987, εφοδιασμένη με ένα υγρόψυκτο V2 583 κ.εκ. κινητήρα. Το 2000 τα κυβικά αυξήθηκαν στα στα 650, με το μοντέλο να παίρνει την τελική του μορφή το 2007 με την παρουσίαση της XL 700 V με 680 κ.εκ που συνέχισε μέχρι το 2012 οπότε σταμάτησε η παραγωγή του μοντέλου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης