Επιμέλεια: Μπάμπης Κελάφης

Η Ducati παρουσίασε, κατά τη διάρκεια του δεύτερου επεισοδίου της DWP 2023, τη νέα Monster SP μια ταχύτερη και πιο διασκεδαστική έκδοση με στοχευμένες αλλαγές και προσθήκες εξελιγμένων εξαρτημάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η τελευταίας γενιάς Monster της Ducati παρουσιάστηκε το 2021 και σαν γνήσια Monster ακολουθεί τη συνταγή, ελαφριά μαζεμένη απλή και διασκεδαστική, της πρώτης Monster του 1993.
 
Η Monster είναι εφοδιασμένη με τον Testastretta 11°, έναν υγρόψυκτο τετραβάλβιδο δικύλινδρο σε διάταξη L κινητήρα, με απόδοση 111 ίππων. Το μπροστινό αλουμινένιο πλαίσιο της Monster, που αντλεί έμπνευση από αυτό της Panigale V4, πιάνει επάνω στον κινητήρα, που αποτελεί ενεργό μέρος του πλαισίου και συνδυάζει στιβαρότητα με εξαιρετικά μικρό βάρος.

Με την έκδοση SP η Ducati προχωράει το παραπάνω concept ένα βήμα εμπρός προσφέροντας, μια πιο ελαφριά, καλύτερα ζυγισμένη και με βελτιωμένη θέση οδήγησης μοτοσυκλέτα.
 
Οι διαφορές της Monster SP, από την απλή Monster, ξεκινάνε από την εμφάνιση με το νέο χρωματικό συνδυασμό στα χρώματα της αγωνιστικής ομάδας Ducati Lenovo  που τονίζουν τον σπορ χαρακτήρα της.

Πέρα από την εμφάνιση οι ουσιαστικές αλλαγές είναι στις αναρτήσεις, της SP είναι Öhlins πλήρως ρυθμιζόμενες, στο στάνταρ ρυθμιζόμενο αμορτισέρ τιμονιού της Öhlins, στα φρένα που είναι της πιο ελαφριάς σειράς Stylema της Brembo και στα τελικά, προδιαγραφών για κυκλοφορία στο δρόμο, της Termignoni.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


 
Τα παραπάνω, πέρα από τις βελτιωμένες επιδόσεις και την καλύτερη πληροφόρηση στον αναβάτη, προσφέρουν και χαμηλότερο βάρος κατά 2 κιλά!

Αλλαγές έχει δεχθεί και θέση οδήγησης, με τη σέλα να φέρνει τον αναβάτη πιο μπροστά βελτιώνοντας την φόρτιση και την αίσθηση του μπροστινού τροχού. 

Επίσης, τα ελαστικά είναι τα εξαιρετικά Diablo Rosso IV της Pirelli και η μπαταρία είναι λιθίου για μείωση βάρους. 

Πέρα από τις εμφανείς αλλαγές η SP έχει δεχθεί αλλαγές και στον ηλεκτρονικό εξοπλισμό με ρυθμίσεις και βελτιώσεις. Συγκεκριμένα τα προγράμματα λειτουργίας, τώρα υπάρχει και πρόγραμμα Wet, έχουν επαναπροσδιοριστεί για να συνεργάζονται καλύτερα με τις νέες αναρτήσεις και την πιο σπορ συμπεριφορά της SP. 

Η νέα Ducati Monster SP θα είναι διαθέσιμη στις αρχές του 2023.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης