Επιμέλεια: Θάνος Κυλάφης

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Shoei είναι απασχολημένη καθώς πλησιάζει το 2023. Τον Ιούνιο του 2022, ο Ιάπωνας κατασκευαστής κρανών αποκάλυψε το X-SPR Pro ως τον διάδοχο του X-Spirit 3. Μέχρι τον Οκτώβριο, η Shoei λάνσαρε το ίδιο κράνος με το όνομα X-Fifteen στην Ιαπωνία και τώρα η Shoei μόλις ανακοίνωσε νέα γραφικά για το ευρωπαϊκό μοντέλο X-SPR Pro.

Ας ξεκινήσουμε με τα αδέρφια Marquez στα MotoGP. Ο οκτώ φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Marc Marquez, επιστρέφει με ολοκαίνουργιο signature σχέδιο το 2023. Το χρωματολόγιο Marquez 7 TC-1 αποτυπώνει το εμβληματικό σύμβολο Ant of Cervera (το μυρμήγκι της Cervera) του αναβάτη της Repsol Honda, ενώ το Dazzle TC-10 μοιάζει με το κράνος δοκιμών του Marquez. Ο μικρότερος αδερφός, Alex Marquez, διατηρεί το βασιλικό μπλε και άσπρο χρωματικό του σχέδιο, αλλά το γραφικό Alex Marquez 73 TC-2 προσθέτει μερικές στιλιστικές αλλαγές για να τιμήσει τη μετάβασή του στην ομάδα της Gresini Ducati.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μαζί με τα κράνη signature των αναβατών, τα γραφικά Escalate και Proxy προσθέτουν ακόμα περισσότερο χρώμα και σπορ σχεδιασμό στη σειρά, ανεβάζοντας και λίγο την τιμή.

Κάτω από όλο αυτό το φανταχτερό χρώμα, η Shoei κατασκευάζει το κέλυφος του X-SPR Pro με την τεχνική AIM+ (Advanced Integrated Matrix). Το φάιμπεργκλας, οι οργανικές ίνες και η πολυεστερική ρητίνη παράγουν ένα ισχυρό αλλά ελαφρύ κέλυφος, ενώ η νέα πίσω αεροτομή, τα πτερύγια σταθεροποίησης και η γενικότερη σχεδίαση μειώνουν την αντίσταση του αέρα κατά 3%.

Ένας νέος μηχανισμός κλειδώματος της ζελατίνας, το αναβαθμισμένο σύστημα εξαερισμού και η συμβατότητα του κράνους με συστήματα ενυδάτωσης δίνουν μια νέα πνοή στο κράνος, ενώ έχει προδιαγραφές ασφαλείας ECE 22-06 και ομολογκαρισμένο σύμφωνα με τις προδιαγραφές της FIM. Η Shoei προσφέρει το X-SPR Pro σε μεγέθη XS-XXL με τέσσερα μεγέθη κελύφους (XS-S/ M/ L/ XL-XXL) και εσωτερικά μαξιλαράκια (31, 35, 39, 43 mm) που βοηθούν στην προσαρμογή του κράνους αυτό σε κάθε αναβάτη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης