Επιμέλεια: Μπάμπης Κελάφης

Η κατηγορία των Adventure Scooter ξεκίνησε το 2017 με την παρουσίαση του X-ADV 750 και από τότε έχει αναπτυχθεί σημαντικά με αποτέλεσμα σήμερα να κυκλοφορούν σχεδόν 10 μοντέλα σε κυβισμούς από 125 έως και 750 κ.εκ.. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μια από τις πιο φρέσκες προτάσεις στην κατηγορία είναι το νέο Virtus 250 της Daytona, ένα προσιτό urban adventure scooter που καταφέρνει να συνδυάσει εντυπωσιακή εμφάνιση με πλούσιο εξοπλισμό και ευχρηστία. 

Σχεδιαστικά το Virtus ακολουθεί τις σύγχρονες τάσεις, με δυναμικές γραμμές, επιθετική όψη και μια φουτουριστική οπτική χάρη στις πολυεπίπεδες επιφάνειες και τους LED προβολείς, που του δίνουν μια “θυμωμένη” έκφραση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης LED είναι τα φλας και το πίσω φως, ενώ υπάρχουν και έτοιμες αναμονές για μικρούς προβολείς στο κάτω μέρος της ποδιάς.

Το μεγάλο αλουμινένιο τιμόνι είναι μεταβλητής διατομής και πιάνει σε επίσης, αλουμινένια καβαλέτα με δυνατότητα ρύθμισης όπως στις μοτοσυκλέτες enduro. Ρυθμιζόμενη, σε τρεις θέσεις, είναι και η ζελατίνα.

Η μεγάλη σέλα του είναι ενιαία, με το συνεπιβάτη να κάθεται λίγο πιο ψηλά σε σχέση με τον αναβάτη, ενώ διαθέτει  αντιολισθητικό κάλυμμα και η στάνταρ σχάρα παίζει το ρόλο και των χειρολαβών.

Ο υγρόψυκτος, μονοκύλινδρος, τετραβάλβιδος, κινητήρας του Virtus 250 αποδίδει 25,2 ίππους στις 8.750 στροφές και μέγιστη ροπή 3Nm στις 6.000 στροφές. 

Η κατανάλωσή του είναι μόλις στα 3,2 λίτρα για κάθε 100 χιλιόμετρα (WMTC3) και σε συνδυασμό με το ρεζερβουάρ των 13,5 λίτρων δίνει αυτονομία που φτάνει τα 420 χιλιόμετρα. 

Το Virtus 250 είναι “προικισμένο” με πλούσιο ηλεκτρονικό εξοπλισμό, όπως το σύστημα keyless με ηλεκτρικό κλείδωμα/ξεκλείδωμα της σέλα και της τάπας του ρεζερβουάρ. Η έγχρωμη LCD οθόνη προβάλει, πέρα από τις απαραίτητες βασικές πληροφορίες, πλήθος συμπληρωματικών ενδείξεων οι οποίες συμπεριλαμβάνουν την πίεση των ελαστικών, την εξωτερική θερμοκρασία και ένα πληρέστατο trip computer. 

Στο στάνταρ εξοπλισμό του συμπεριλαμβάνονται: Παροχή ρεύματος 12V, θύρα φόρτισης USB στο ντουλαπάκι κάτω από το τιμόνι, το οποίο μπορεί να φιλοξενήσει το κινητό τηλέφωνο του αναβάτη και διάφορα μικροαντικείμενα. 

Επιπλέον, το Virtus είναι εξοπλισμένο και με θερμαινόμενα γκριπ, με λειτουργία τριών σταδίων, τα οποία προσφέρουν άνεση ακόμη και στις πιο κρύες συνθήκες οδήγησης το χειμώνα.

Ο αποθηκευτικός χώρος κάτω από τη σέλα χωράει το κράνος του αναβάτη και η στάνταρ σχάρα βοηθάει σημαντικά στην πρακτικότητα του Virtus.

Τα φρένα του Virtus 250 είναι δισκόφρενα τύπου “μαργαρίτα” εμπρός & πίσω με δαγκάνες της J.Juan (ακτινική μπροστά). Οι μανέτες των φρένων είναι ρυθμιζόμενες σε πέντε θέσεις ενώ υπάρχει και ABS που φροντίζει για το μέγιστο επίπεδο ασφάλειας κατά την πέδηση.  

Το πακέτο των αναρτήσεων έρχεται από την ΚΥΒ και περιλαμβάνει ανεστραμμένο τηλεσκοπικό πιρούνι διαμέτρου 38mm, με διαδρομή 90 χιλιοστών εμπρός  και πίσω δύο αμορτισέρ με αερίου λαδιού με ξεχωριστό δοχείο εκτόνωσης και ρύθμιση για την προφόρτιση των ελατηρίων.

Το Virtus 250 θα είναι διαθέσιμο τον Ιανουάριο του 2023 μέσω του επίσημου δικτύου συνεργατών της ΓΚΟΡΓΚΟΛΗΣ Α.Ε. και η τιμή του έχει καθοριστεί στα 4.495€.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

  • ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ: Μονοκύλινδρος τετράχρονος, υγρόψυκτος με 4 βαλβίδες
  • ΙΣΧΥΣ: 25,2ps /8750rpm
  • ΡΟΠΗ: 23Nm / 6750 rpm
  • ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ: 3.2 L / 100 km (WMTC3)
  • ΡΕΖΕΡΒΟΥΑΡ: 13,5 L
  • ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ: 1940 x 780 x 1270
  • ΜΕΤΑΞΟΝΙΟ: 1390mm
  • ΥΨΟΣ ΣΕΛΑΣ: 800mm
  • ΒΑΡΟΣ (ΠΛΗΡΕΣ): 168kg
  • ΦΡΕΝΑ ΕΜΠΡΟΣ: Δίσκος 240mm +ABS με ακτινική δαγκάνα J.Juan (Ø25)
  • ΦΡΕΝΑ ΠΙΣΩ: Δίσκος 220mm + ABS με δαγκάνα J.Juan (Ø25)
  • ΕΜΠΡ. ΑΝΑΡΤΗΣΗ: Ανεστραμμένο Πιρούνι 38mm – 90mm
  • ΟΠ. ΑΝΑΡΤΗΣΗ: Αμορτισέρ Αερίου-Λαδιού με ρύθμιση προφόρτισης
  • ΕΛΑΣΤΙΚΑ Εμπ. – Οπ.: 110/70-13 – 130/70-13

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης