Επιμέλεια: Μπάμπης Κελάφης

Ο Iván Cervantes, off-road πρεσβευτής της Triumph Motorcycles, κέρδισε την κατηγορία Hard Trail του αγώνα Raid 1000 Dunas στο Μαρόκο επάνω σε μια Triumph Tiger 900 Rally Pro. O  Iván έτρεξε στον αγώνα με την ίδια Tiger 900 Rally Pro που κέρδισε την κατηγορία Trail του αγώνα Baja Aragón τον Ιούλιο και ανακηρύχθηκε νικητής με 1.390 βαθμούς (από το σύνολο των 1.455 του αγώνα).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το 1000 Dunas raid είναι ένα σκληρός και απαιτητικός αγώνας ράλι 1.500 χιλιομέτρων με διάρκεια 7 ημέρες που πραγματικά φέρνει στο όριο τις σωματικές και ψυχολογικές ικανότητες των αναβατών που συμμετέχουν. Διασχίζοντας μερικά από τα πιο εντυπωσιακά εδάφη στη Βόρεια Αφρική, οι 66 αναβάτες του φετινού αγώνα ολοκλήρωσαν τις ειδικές μεγάλων αποστάσεων μέσα στη ζέστη και τη σκόνη, φτάνοντας στο οροπέδιο Recam, στις ατελείωτες πλαγιές της Bouarfa και στους μεγάλους αμμόλοφους Erg της Merzouga.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την επιτυχία της Triumph Tiger συμπλήρωσαν ο Aled Price και η Vanessa Ruck που ολοκλήρωσαν επίσης το 1000 Dunas οδηγώντας Tiger 900 Rally Pro παραγωγής στην ίδια κατηγορία Hard Trail με τον Iván. Η Vanessa είναι η πρώτη γυναίκα αναβάτης που ολοκλήρωσε την πρόκληση με μια μοτοσυκλέτα adventure παραγωγής. Ο λάτρης της Triumph και μηχανικός Josu Orozko, τερμάτισε στην 3η θέση της κατηγορίας Trail με τη δική του Tiger 800 XC (μοντέλο δεκαετίας), την οποία προετοίμασε ο ίδιος για τον αγώνα.

Iván Cervantes: «Ήταν μια απίστευτη περιπέτεια 1500 χιλιομέτρων όπου η Tiger 900 Rally Pro συμπεριφέρθηκε τέλεια. Συναντήσαμε κάθε είδος εδάφους που θα μπορούσαμε ενδεχομένως να φανταστούμε – χαλίκι, άμμο, λάσπη, βράχια και διαβάσεις ποταμών – χωρίς να έχουμε κανένα πρόβλημα, αποδεικνύοντας πόσο ικανή είναι η Tiger 900 Rally Pro. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Triumph Ισπανίας για τη συνεχή υποστήριξή της κατά τη διάρκεια του ράλι που μου επέτρεψε να επικεντρωθώ στην επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος.»

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης