Γράφει ο Θάνος Κυλάφης

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

O 19ος γύρος της σεζόν του 2022 ξεκίνησε συναρπαστικά στην Μαλαισία, με την βροχή να κάνει την εμφάνισή της λίγο πριν την έναρξη των δεύτερων ελεύθερων δοκιμών των MotoGP, εμποδίζοντας τους αναβάτες να βελτιώσουν τους πρωινούς τους χρόνους. Στις ΕΔ2 ταχύτερος αναδείχθηκε ο Cal Crutchlow, ο δοκιμαστής αναβάτης της Yamaha που αντικατέστησε τον Andra Dovizioso μετά την απόσυρση του τελευταίου στο Misano. 

Στις πρώτες ελεύθερες δοκιμές, που εκτυλίχθηκαν σε μια στεγνή Sepang International Circuit, ήταν ο Brad Binder της KTM που βρέθηκε στην κορυφή των φύλλων χρόνου, ολοκληρώνοντας τον ταχύτερο γύρο του σε 1:59.479 με μεσαία ελαστικά. Ο νικητής της Αυστραλίας, Alex Rins, πήρε την δεύτερη θέση με τον Μarc Marquez να είναι τρίτος.

Πιο πίσω όμως, ήταν μια Παρασκευή που σίγουρα δεν περίμεναν οι διεκδικητές του Πρωταθλήματος. Οι δύο πρώτοι, ο Francesco Bagnaia της Ducati και ο Fabio Quartararo της Yamaha δεν έβαλαν νέα ελαστικά κατά τα τελευταία λεπτά των πρώτων δοκιμών και έτσι δεν κατάφεραν να ακολουθήσουν τους υπόλοιπους αναβάτες στις τελικές τους επιθέσεις. Προφανώς δεν περίμεναν την βροχή να κάνει την εμφάνισή της από σήμερα και υπολόγιζαν να βελτιώσουν τους χρόνους τους στις δεύτερες ελεύθερες δοκιμές, ενώ στις πρώτες θα ασχολούντουσαν με ρυθμίσεις. Με αυτόν τον τρόπο, όταν έπεσε η καρό σημαία στις ΕΔ1, ο Quartararo βρισκόταν στην όγδοη θέση, ενώ ο Bagnaia βρισκόταν εκτός της πολύτιμης πρώτης δεκάδας (που οδηγεί απευθείας στις δεύτερες κατατακτήριες) για μόλις 3 χιλιοστά του δευτερολέπτου!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Aleix Espargaro της Aprilia από την άλλη, είχε μια πτώση στην αρχή των ΕΔ1 και στην συνέχεια ανέβηκε στην δεύτερη μοτοσυκλέτα του για να συνεχίσει την πρόσπάθειά του. Αυτή η μοτοσυκλέτα όμως παρουσίασε πρόβλημα και δεν επέτρεψε στον Ισπανό να πετύχει κάτι περισσότερο από την 20η θέση.

Με την πρόβλεψη του καιρού να κάνει λόγο για βροχή αύριο, οι αναβάτες αυτοί θα είναι σε ένα καθεστώς νευρικής αναμονής, καθώς αν οι συνθήκες δεν βελτιωθούν, και οι χρόνοι δεν κατεβούν, τόσο ο Bagnaia όσο και ο Espargaro θα πρέπει να περάσουν από τις πρώτες κατατακτήριες, όπου μόνο οι δύο πρώτοι προκρίνονται στις δεύτερες κατατακτήριες και μπορούν να συμμετάσχουν στην μάχη της pole position.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης