Γράφει ο Θάνος Κυλάφης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Με την βροχή τελικά να μην κάνει καθόλου την εμφάνισή της το Σάββατο, οι αναβάτες των MotoGP βγήκαν στην πίστα για να δώσουν την μάχη για την 17η pole position της σεζόν του 2022.

Κατά τις πρώτες κατατακτήριες (ΚΑΤ1), ήταν ο Marc Marquez που έδειξε εξ αρχής ρυθμό και θα κατάφερνε τελικά να πάρει την πρώτη θέση και το εισητήριο που οδηγεί στις ΚΑΤ2 και στην διεκδίκηση της pole position. Μαζί του πέρασε ο Miguel Oliveira, ενώ καλό ρυθμό είχε δείξει και ο Cal Crutchlow. Ένας εκ των βασικών διακδικητών του Πρωταθλήματος, ο Aleix Espargaro της Aprilia, αφού δυσκολεύτηκε όλο το Σαββατοκύριακο με την πρόσφυση, δεν κατάφερε να βρεθεί στις 2 πρώτες θέσεις των ΚΑΤ1 και θα ξεκινήσει αύριο τον αγώνα από την 13η θέση. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δεύτερες κατατακτήριες (ΚΑΤ2) ξεκίνησαν με τον ομόσταυλο του Bezzecchi, Luca Marini, να θέτει τον πρώτο χρόνο – σημείο αναφοράς, ο οποίος όμως σύντομα ξεπεράστηκε από τον Jack Miller, ο οποίος όμως αργότερα θα αντιμετώπιζε ένα τεχνικό πρόβλημα και θα αναγκαζόταν να επιστρέψει στα pits. 

Στα τελευταία λεπτά, όταν ξεκίνησαν οι τελικές επιθέσεις των αναβατών, ήταν μια μάχη μεταξύ των Ducati για τις πρώτες θέσεις, με του Francesco Bagnaia και Jorge Martin να περνάνε σταδιακά στην κορυφή. Όλα έδειχναν ότι ο Martin θα κατάφερνε να ξεκινήσει από την πρώτη θέση, όμως στον τελευταίο του γύρο ο Bezzecchi κατάφερε να ολοκληρώσει τον γύρο του σε 1:29.671 και να ανέβει στην πρώτη θέση, παίρνοντας τόσο για τον ίδιο όσο και για την ομάδα του (Mooney VR46) την παρθενική pole position!

Μια τελική επίθεση του Martin δεν απέφερε καρπούς και ο αναβάτης της Prima Pramac Ducati θα ξεκινήσει τον αγώνα αύριο από την δεύτερη θέση. Την πρώτη σειρά της εκκίνησης (και τον θρίαμβο της Ducati) ολοκληρώνει ο διεκδικητής του τίτλου, Francesco Bagnaia. 

O επικεφαλής της βαθμολογίας (με προβάδισμα 18 βαθμών), Fabio Quartararo, θα ξεκινήσει από την κεφαλή της δεύτερης σειράς τηε εκκίνησης, στην τέταρτη θέση, ενώ ο αναβάτης που κέρδισε την pole position μια εβδομάδα πριν, στο Motegi, και 8 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Marc Marquez, θα ξεκινήσει από την 8η θέση. 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης