Γράφει ο Θάνος Κυλάφης

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο Phillip Island το απόλυτο ρεκόρ γύρου ήταν στην κατοχή του Jorge Lorenzo από το 2013. Μέχρι σήμερα το πρωί. Ο Jorge Martin της Ducati κατάφερε να ολοκληρώσει τον καλύτερό του γύρο σε 1:27.727 κάνοντας νέο απόλυτο ρεκόρ γύρου και παίρνοντας την pole position για το 18ο Grand Prix της χρονιάς στην Αυστραλία. 

Δίπλα του, στη σχάρα εκκίνησης, θα έχει τον 8 φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή, Marc Marquez, ο οποίος πήρε την δεύτερη θέση με διαφορά μόλις 13 χιλιοστά του δευτερολέπτου. Την πρώτη σειρά της εκκίνησης συμπληρώνει ο Francesco Bagnaia, ο οποίος έχει έτσι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να περάσει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. 

Δεν θα είναι εύκολο βέβαια, καθώς οι βασικοί του αντίπαλοι για το Πρωτάθλημα ξεκινάνε ακριβώς πίσω του. Ο Aleix Espargaro, που είναι τρίτος στην βαθμολογία με 20 βαθμούς διαφορά, θα ξεκινήσει από την τέταρτη θέση και έχει δηλώσει ότι πρέπει οπωσδήποτε να κερδίσει τον αγώνα της Κυριακής, αν θέλει να διατηρήσει τις ελπίδες του ζωντανές. Αναμένεται λοιπόν να ξεκινήσει δυναμικά κατά τους πρώτους γύρους. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ίδιο θα πρέπει να κάνει και ο επικεφαλής της βαθμολογίας (για μόλις 2 βαθμούς), Fabio Quartararo, ο οποίος ξεκινάει από την μέση της δεύτερης σειρά της εκκίνησης (5η θέση) και θα πρέπει να ξεπεράσει την απογοήτευση της Ταϊλάνδης, όπου τερμάτισε εκτός βαθμών στην 17η θέση. Με μόλις τρεις αγώνες να απομένουν, κάθε βαθμός μετράει και το γνωρίζουν καλά αυτό και οι 3 βασικοί διεκδικητές του τίτλου. Όπως ανέφερε χθες ο Bagnaia : “Έχει έρθει η ώρα να πιέσουμε όλοι”.

Πέραν των τριών προαναφερθέντων διεκδικητών, ο Enea Bastianini, που βρίσκεται 39 βαθμούς πίσω από τον Quartararo, θα ξεκινήσει αύριο από την 15η θέση, καθώς δεν κατάφερε να περάσει από τις πρώτες κατατακτήριες. Τέλος, ο Jack Miller, που αγωνίζεται για πρώτη φορά στην πατρίδα του μετά από 3 χρόνια και βρίσκεται στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας με 40 βαθμούς διαφορά, θα ξεκινήσει τον αγώνα από την 8η θέση.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης