Επιμέλεια: Δημήτρης Διατσίδης

Το 15ο Γκραν Πρι της χρονιάς ξεκίνησε με εντυπωσιακές Κατατακτήριες Δοκιμές, όπου οι τρεις πρώτοι οδηγοί έσπασαν το περσινό ρεκόρ πίστας! Ταχύτερος – όπως και πέρυσι – ο Ιταλός Πέκο Μπανιάϊα με την Ντουκάτι που σταμάτησε το χρονόμετρο στο 1:46.069, με ένα γύρο που ο ίδιος χαρακτήρισε ως τον τελειότερο της ζωής του! Μόλις 0.090 πίσω από την τελειότητα έμεινε ο Αυστραλός Τζακ Μίλερ με ίδια μοτοσυκλέτα, ενώ η Ντουκάτι είδε μια ακόμη μοτοσυκλέτα της στην πρώτη σειρά της εκκίνησης με τον Ιταλό Ενέα Μπαστιανίνι που οδηγεί το μοντέλο του 2021.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Πέκο Μπανιάϊα είχε πάρει και την περσινή 1η θέση στην Αραγκόν

Ο Τζακ Μίλερ το γιορτάζει με το δικό του μοναδικό τρόπο!

Ο Ενέα Μπασταιανίνι στην πρώτη σειρά της εκκίνησης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Ο τρομερός Ισπανός Αλέις Εσπαργκαρό που δυσκολεύτηκε το πρωί στις Ελεύθερες Δοκιμές, έφερε την Απρίλια στην 4η θέση και δίπλα του από τη δεύτερη σειρά της εκκίνησης θα ξεκινήσουν οι δύο Γάλλοι του MotoGP, ο Ζοάν Ζαρκό με την Ντουκάτι και ο Φάμπιο Κουαρταράρο με την Γιαμάχα. 

Ο Νεοφερμένος (Rookie) Μάρκο Μπετζέκι με μια ακόμη Ντουκάτι ξεκινά από την 7η θέση, μπροστά από τους Χόρχε Μάρτιν (Ντουκάτι) και Άλεξ Ρινς (Σουζούκι). Στην 4η σειρά βρίσκουμε τον Νοτιο-Αφρικανό Μπραντ Μπίντερ (ΚΤΜ), τον Πορτογάλο Μιγκέλ Ολιβέιρα (ΚΤΜ) και τον Ιάπωνα Τάκα Νακαγκάμι (Χόντα). 

Ο Μαρκ Μάρκεθ με την Χόντα του θα ξεκινήσει από την 13η θέση, στην επιστροφή του σε Αγώνες 100 ημέρες μετά την 4η εγχείρηση που έκανε στο δεξί του χέρι. Παρά μια πτώση που είχε το πρωί, όλα δείχνουν ότι βρίσκεται στα τελευταία στάδια της ανάρρωσης και όπως είπε ο ίδιος συνεχίζει την ενδυνάμωσή του με τη συμμετοχή στα Γκραν Πρι. 

Ο Αγώνας αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αύριο στις 14:30 στην Κοσμοτέ Τιβί, όπου θα δούμε και τον Μαρκ Μάρκεθ να μιλάει για την πιθανότητα νέου τραυματισμού και το πως το αντιμετωπίζει, μεταξύ των άλλων θεμάτων. Αν ο Μπανιάϊα κερδίσει θα γράψει νέα ιστορία για την Ντουκάτι με 5 συνεχόμενες νίκες και αν ο Κουαρταράρο δεν καταφέρει να ανεβεί στο βάθρο θα χάσει σημαντικά από το πλεονέκτημα των 30 βαθμών που έχει μέχρι σήμερα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης