Επιμέλεια: Θάνος Κυλάφης

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας έχει τα τελευταία χρόνια φιλοξενήσει με επιτυχία πολλές Παγκόσμιες διοργανώσεις μηχανοκίνητου αθλητισμού, όπως το Rally Dakar (από το 2020), την Formula1 (από το 2021) και την Formula E (από το 2018). 

Σε αυτές τις διοργανώσεις φαίνεται έτοιμο να προστεθεί και το κορυφαίο Πρωτάθλημα ταχύτητας μοτοσυκλετών στον κόσμο, δηλαδή το Πρωτάθλημα των MotoGP.

Κατά την διάρκεια του Grand Prix του Misano, o CEO της Dorna (που διοργανώνει το Πρωτάθλημα των MotoGP), Carmelo Ezepeleta, συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Σαουδικής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου και Μοτοσυκλέτας και πρόεδρο της Saudi Motorsport Company, Πρίγκιπα Khalid Bin Sultan Al Abdullah Al-Faisal.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά την συνάντηση αυτή, υπογράφηκε ένα μνημόνιο συνεργασίας, σύμφωνα με το οποίο και οι δύο πλευρές θα κάνουν κινήσεις προς την κατεύθυνση του να φέρουν τα MotoGP στην Σαουδική Αραβία, ως μόνιμο κομμάτι του ημερολογίου.

Ταυτόχρονα, οι δύο πλευρές στοχεύουν στην ανάπτυξη ενός Πρωταθλήματος προετοιμασίας (κατά τα πρότυπα του Northern Talent Cup, ή του British Talent Cup) στοχοπροσηλωμένο στους Σαουδάραβες και στους αναβάτες από την γενικότερη περιοχή, με την ελπίδα ότι θα βοηθήσει τους τοπικούς φερέλπιδες αναβάτες να βρουν τον δρόμο τους προς το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και ουσιαστικά να τους ετοιμάσει για αυτό, σε μια νέα αγορά που ανοίγεται για την Dorna. 

Τα MotoGP στη Σαουδική Αραβία θα διεξαχθούν σε μια πρόσφατα κατασκευασμένη, αναγνωρισμένη πίστα πολλαπλών χρήσεων FIM και FIA.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης