Γράφει ο Θάνος Κυλάφης

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ολοκληρώθηκαν οι ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής στο Gran Premio Motul de la Comunitat Valenciana και σχεδόν τίποτα δεν χωρίζει τους δύο διεκδικητές του τίτλου. Ο Luca Marini έθεσε τον ρυθμό στις ΕΔ2 με 1:30.217 κατά τις τελευταίες χρονικές επιθέσεις στο Circuit Ricardo Tormo, αλλά το πίσω μέρος της κορυφαίας δεκάδας είναι αυτό που κινεί το ενδιαφέρον. Ο Fabio Quartararo εξασφάλισε την όγδοη θέση, μόλις μία θέση μπροστά από τον άνθρωπο που προσπαθεί να ξεπεράσει στην κατάταξη του Πρωταθλήματος, τον Francesco Bagnaia.

O Quartararo ήταν ταχύτερος κατά τις ΕΔ1 το πρωί, όμως οι τελικές επιθέσεις των αναβατών κατά τις ΕΔ2, έφεραν τρεις Ducati στην κορυφή των φύλλων χρόνου. Έγιναν πολλές εναλλαγές στις πρώτες θέσεις, ενώ στα τελευταία πέντε λεπτά την κορυφή μοιράστηκαν οι Jack Miller και Luca Marini. Με το πέσιμο της καρό σημαίας θα ήταν ο Marini (ο ετεροθαλής αδερφός του Valentino Rossi) που θα κατακτούσε την κορυφή, με τον Jorge Martin να μπαίνει ανάμεσα σε αυτόν και τον Miller, φτιάχνοτας το 1-2-3 της Ιταλικής εταιρίας. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 8 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Marc Marquez, θα έπαιρνε την τέταρτη θέση, με τον Enea Bastianini να συμπληρώνει την πεντάδα.

Το πραγματικά ενδιαφέρον όμως κομμάτι της Παρασκευής εκτυλισσόταν λίγο πιο πίσω, με τους δύο διεκδικητές του Πρωταθλήματος να καταφέρνουν μεν να μπουν στην κρίσιμη πρώτα δεκάδα (που οδηγεί απευθείας στις δεύτερες κατατακτήριες), αλλά να μην έχουν καθόλου διαφορά μεταξύ τους. Συγκεκριμένα, μόλις 0,005 δευτερόλεπτα χώριζαν τον Fabio Quartararo από τον Francesco Bagnaia, προετοιμάζοντάς μας για ένα συναρπαστικό Σάββατο, όπου οι κατατακτήριες θα παίξουν τεράστιο ρόλο.

Την Κυριακή ο Quartararo πρέπει οπωσδήποτε να κερδίσει και να ελπίζει ότι ο Bagnaia θα τερματίσει στην καλύτερη περίπτωση 15ος, αν θέλει να υπερασπιστεί τον τίτλο του και να πάρει δύο συνεχόμενα Πρωταθλήματα.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης