Επιμέλεια: Θάνος Κυλάφης

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Honda Dax επιστρέφει μετά από 41 χρόνια και μαζί με το Monkey και το MSX125 Grom συμπληρώνει την σειρά mini-bikes της Honda.

Το νέο ST125 Dax (23YM) θα είναι διαθέσιμο στο δίκτυο συνεργατών της Honda τις αμέσως επόμενες ημέρες σε δύο χρωματικές επιλογές: Pearl Nebula Red και Pearl Cadet Grey.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η λιανική τιμή έχει οριστεί στις 4.350€

Το πρώτο Honda ST50/70 Dax του 1969

Το εμβληματικό πλαίσιο από πρεσαριστό ατσάλι σχήματος T κάνει το ST125 Dax να ξεχωρίζει. Το πλαίσιο ξεκινά κάτω από τη σέλα και εκτείνεται μέχρι το χρωμιωμένο τιμόνι, θυμίζοντας τα Dachshund, γνωστά ως σκύλο ‘Λουκάνικοα’ με τα κοντά πόδια και το μακρύ κορμό τους και είναι αυτή η ράτσα που χάρισε το όνομά της στο πρώτο ST50 Dax το 1969.

Το 23YM Dax διατηρεί την εμβληματική εμφάνιση του πρώτου μοντέλου, με το πλαίσιο (που επίσης φιλοξενεί το ρεζερβουάρ καυσίμου) να είναι στιβαρό και να μεταφέρει άνετα δύο αναβάτες. Το σύστημα ανάρτησης χρησιμοποιεί ανεστραμμένο πιρούνι (USD) 31mm σε συνεργασία με διπλά πίσω αμορτισέρ.

23YM HONDA ST125 DAX Pearl Nebula Red

Ολοκληρώνοντας την κλασική εμφάνιση, τα στοιχεία αυτά συνδυάζονται με μαύρους τροχούς mini-bike 12 ιντσών και ελαστικά τύπου balloon που προσφέρουν αβίαστη ευελιξία στην πόλη. Ο φωτισμός είναι full LED και επιπλέον το Dax διαθέτει μία εντυπωσιακή συμπαγή οθόνη LCD με ανοιχτόχρωμες ενδείξεις σε σκούρο φόντο, χρωμιωμένο τιμόνι και χειρολαβή συνεπιβάτη.

23YM HONDA ST125 DAX Pearl Cadet Grey

Αποδίδοντας ομαλή ισχύ και ροπή από τον 2-βάλβιδο, αερόψυκτο SOHC κινητήρα (με μονό εκκεντροφόρο επικεφαλής) 124κ.εκ. προδιαγραφών EURO5, το Dax διαθέτει αυτόματο φυγοκεντρικό συμπλέκτη και κιβώτιο τεσσάρων σχέσεων.

 

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης