Οι high tech τεχνολογίες, όπως το Head Up Display και τα φωτιστικά σώματα laser περνούν από τα αυτοκίνητα στις μοτοσικλέτες, αναβαθμίζοντας σημαντικά τα επίπεδα ασφάλειας των αναβατών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τη διάρκεια της κορυφαίας έκθεσης ηλεκτρονικών CES που διεξάγεται αυτές τις μέρες στο Λας Βέγκας, η BMW παρουσίασε δύο εξαιρετικά συστήματα που αναμένεται να περάσουν σύντομα στην παραγωγή. Το πρώτο είναι ένα κράνος που ενσωματώνει το γνωστό Head Up Display και θυμίζει αυτά των πιλότων μαχητικών αεροσκαφών. Μια διαφανής οθόνη που εκτείνεται μπροστά από το δεξί μάτι του αναβάτη και καλύπτεται από τη ζελατίνα, παρέχει όλες τις πληροφορίες σε ψηφιακή μορφή, ώστε να μην αποσπάται η προσοχή του οδηγού.

Ονομάζεται HUD, ρυθμίζεται σύμφωνα με τις επιθυμίες του αναβάτη και προσφέρει πληροφορίες από τη θερμοκρασία του κινητήρα, έως τη στάθμη του καυσίμου, την πίεση των ελαστικών, την ταχύτητα, την επιλεγμένη σχέση στο κιβώτιο, τα σήματα οδικής κυκλοφορίας και την κίνηση στον δρόμο. Επίσης, δεν λείπει το σύστημα πλοήγησης με δυνατότητα επαναπρογραμματισμού της διαδρομής από στοιχεία που στέλνει ένας φίλος για παράδειγμα!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το δεύτερο επίτευγμα των Γερμανών είναι οι προβολείς laser που είδαμε στο i8 και τη Series 7. Πρόκειται για προηγμένης τεχνολογίας φώτα, με αυτόματη λειτουργία, απόλυτη ακρίβεια, τέλειο φωτισμό σε όλες τις συνθήκες και φωτεινή δέσμη έως τα 600 μέτρα.


Επιμέλεια: Λουκάς Παπαλάμπρος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης