Επιμέλεια: Μπάμπης Κελάφης

H SEAT MÓ κατέκτησε 2 ρεκόρ Guinnes με το νέο SEAT MÓ 125 Performance διανύοντας 1.430 χιλιόμετρα μετά από 24 ώρες συνεχόμενης οδήγησης από πέντε αναβάτες και συνέχισε με 1.158 χιλιόμετρα σε 24 ώρες οδήγησης με ένα αναβάτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε αυτές τις συνεχόμενες 48 ώρες οδήγησης το  SEAT MÓ 125 Performance κάλυψε συνολικά περισσότερα από 2.500 χιλιόμετρα! Μάλιστα η απόσταση των 1.430 χιλιομέτρων σε 24 ώρες είναι διπλάσια από την απόσταση του προηγουμένου αντίστοιχου ρεκόρ.

Η προσπάθεια της ομάδας της SEAT MÓ, για το σπάσιμο των δύο ρεκόρ, έγινε στην πίστα Zuera International Circuit στη Σαραγόσα της Ισπανίας όπου ένα ηλεκτρικό scooter SEAT MÓ 125 Performance κατάφερε να σπάσει δύο ρεκόρ Guinness σε 48 συνεχόμενες ώρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ομάδα ξεκίνησε με πρώτο στόχο, την κατάρριψη του παγκόσμιου ρεκόρ Guinness κάλυψης απόστασης σε συνεχόμενη οδήγηση 24 ωρών σε στυλ σκυταλοδρομίας με πέντε αναβάτες. Σε αυτές τις 24 ώρες το SEAT MÓ 125 Performance κάλυψε 1.430,558 χιλιόμετρα, κάτι παραπάνω από τη διπλάσια απόσταση του προηγούμενου παγκόσμιου ρεκόρ Guinness. Οι πέντε έμπειροι αναβάτες εναλλάσσονταν στη σέλα όταν το SEAT MÓ 125 Performance σταματούσε, περίπου κάθε 50 λεπτά, για αλλαγή μπαταρίας. 

Αμέσως μετά από την ολοκλήρωση του πρώτου ρεκόρ, ανέβηκε στη σέλα του ίδιου SEAT MÓ 125 Performance ο Ιταλός δημοσιογράφος Valerio Boni και συνέχισε με στόχο την κατάρριψη του παγκόσμιου ρεκόρ Guinness απόστασης σε 24 ώρες με ένα αναβάτη. Ο Valerio Boni τελικά κάλυψε 1.158,72 χιλιόμετρα μετά από 24 ώρες σόλο οδήγησης, μόνο με μικρές στάσεις για να αλλάζει μπαταρίες ανά περίπου μια ώρα και μερικά διαλείμματα 40 λεπτών. Παράλληλα ο Ιταλός αναβάτης έσπασε και ένα ατομικό ρεκόρ σόλο οδήγησης, αυτή τη φορά με ηλεκτρικό δίκυκλο.

Επικεφαλής αυτής της προσπάθειας ήταν ο Quim Martínez, Διευθυντή Ποιότητας της SEAT MÓ, και ο Dani García, Chief Technical Officer Micromobility. 

Ο Lucas Casasnovas, Διευθύνων Σύμβουλος της SEAT MÓ είπε σχετικά: «Η ομάδα της SEAT MÓ ήθελε να επιδείξει την αριστεία του νέου της αστικού ηλεκτρικού σκούτερ και τα δύο παγκόσμια ρεκόρ που σημείωσε επιβεβαίωσαν την ποιότητα και την ευελιξία του. Πλήρως καλυμμένο με καμουφλάζ για να μην αποκαλύψει την εμφάνισή του μέχρι την παρουσίασή του στην EICMA, αυτό το νέο eScooter «θα το δούμε σύντομα στους δρόμους. Αστικό και ταυτόχρονα σπορ, ανθεκτικό και ευέλικτο σε κάθε περίσταση, η εξαιρετική απόδοση του SEAT MÓ 125 Performance και στα δύο ρεκόρ επιτεύγματα είναι το αποτέλεσμα συνεχούς, επίπονης, δουλειάς σε R&D και Ποιότητα για περαιτέρω ανάπτυξη του προϊόντος από το λανσάρισμα της προηγούμενης έκδοσης πριν από δύο χρόνια».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης