Επιμέλεια: Μπάμπης Κελάφης

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Σαββατοκύριακο 24 και 25 Σεπτεμβρίου έγινε στις Κρηνίδες Καβάλας ο 8ος φετινός αγώνας του Βαλκανικού Πρωταθλήματος Motocross (παράλληλα με τον 5ο αγώνα του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος) με πλήθος συμμετοχών.

Με 184 συμμετοχές, από σχεδόν όλες τις Βαλκανικές χώρες και την Κύπρο, ο αγώνας των Κρηνίδων καταγράφθηκε ως ο πρώτος σε συμμετοχές αγώνας στην ιστορία του Βαλκανικού Motocross.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα ο διορισμένος από την BMU (Balkan Motorcycle Union) Race Director Gianmarco Santucci έδωσε στην πρόεδρο της ΑΜΟΤΟΕ Μαρία Τσεσμελή τα εύσημα για την διοργάνωση αναφέροντας ότι ο αγώνας αυτός ήταν ο καλύτερος αγώνας Μotocross στην ιστορία της BMU.

Σε ότι αφορά το αγωνιστικό κομμάτι στη μεγάλη MX1 (450 4T) & MX300 (2Τ) κατηγορία στις 3 πρώτες θέσεις του Βαλκανικού πρωταθλήματος (συνδυασμένα αποτελέσματα και των 2 αγώνων της ημέρας) βρέθηκαν ο Βούλγαρος Michael Ivanov ακολουθούμενος από τους Έλληνες αναβάτες Ιωάννη Τουρατζίδη και Παναγιώτη Κουζή στη 2η και 3η θέση αντίστοιχα, όλοι με τετράχρονες 450 κ.εκ. μοτοσυκλέτες. Ο πρώτος αναβάτης στην MX300 (δίχρονα μέχρι 300 κ.εκ.) ήταν ο Ανδρέας Ανδρέου που τερμάτισε στην 11η θέση από τους 19 αναβάτες που τερμάτισαν συνολικά.

 Michael Ivanov 97 & Ιωάννης Τουρατζίδης 100

Η κατάταξη, συνδυασμένα αποτελέσματα, της ημέρας του αγώνα όπως μέτρησε για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ήταν: Ιωάννης Τουρατζίδης 1ος, Παναγιώτης Κουζής 2ος και Νικόλαος Λυρίου 3ος όλοι με μοτοσυκλέτες MX1.
  
Στην MX2 (250 4T) & MX125 (2Τ), για το Βαλκανικό Πρωτάθλημα, στην 1η θέση τερμάτισε ο Έλληνας Ανέστης Ράδος ακολουθούμενος από το Ρουμάνο Robert Krisztian Tompa που τερμάτισε 2ος και τον Βούλγαρο Petkov Kristian στην 3η θέση, 1ος αναβάτης της MX125 2T ήταν ο Zoltan Ordog που τερμάτισε στην 4 θέση, από τους 24 αναβάτες που τερμάτισαν συνολικά.

Ανέστης Ράδος

Η κατάταξη της ημέρας για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, συνδυασμένα αποτελέσματα, ήταν: Ανέστης Ράδος 1ος, Ανδρέας Καρασάββας 2ος και Δημήτριος Μπάκας 3ος όλοι με μοτοσυκλέτες τετράχρονες 250 κ.εκ.

Αναλυτικά, τα αποτελέσματα του αγώνα των Κρηνίδων με ένα κλικ ΕΔΩ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης