του Δημήτρη Διατσίδη

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το MotoGP ταξίδεψε στην Ινδία και οι οδηγοί, οι άνθρωποι των ομάδων , οι δημοσιογράφοι βρέθηκαν μέσα σε ένα κυκλοφοριακό χάος που δύσκολα συναντάς σε πολλά μέρη στον κόσμο και ειδικά τουλάχιστον στα κράτη και τις πόλεις που φιλοξενούν το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας. Το πρώτο χάος του ταξιδιού ξεκίνησε με τις διαδικασίες έκδοσης βίζας και τα αυτοματοποιημένα συστήματα ηλεκτρονικής βίζας δημιούργησαν πολλά προβλήματα, ακόμη και στον Marc Marquez που τελικά έφτασε σήμερα λίγες ώρες νωρίτερα στην πίστα, με καθυστέρηση μιας ημέρας.


Έπειτα η μετακίνηση από το αεροδρόμιο στην περιοχή Noida όπου βρίσκονται τα ξενοδοχεία που φιλοξενούν περί τα 1500 άτομα του #motogpworldpaddock έγινε κυρίως με λεωφορεία και ταξί, αφού κανένας δεν τόλμησε να νοικιάσει αυτοκίνητο και να κυκλοφορήσει οδηγώντας.
Πραγματικά το χάος της πυκνής κυκλοφορίας είναι αδιανόητο και τυχεροί φαίνονται οι χιλιάδες μοτοσυκλετιστές, που ακόμη και αυτοί σε κάποιες περιπτώσεις δεν μπορούν να ελιχθούν ανάμεσα στα αυτοκίνητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Το πράγμα που αρχικά ξενίζει και μετά το αποδέχεσαι είναι το συνεχές κορνάρισμα από όλους τους οδηγούς. Σε μια διαδρομή διάρκειας δύο ωρών περίπου, ελάχιστα δευτερόλεπτα δεν ακούγαμε κάποιο κορνάρισμα είτε από τα διπλανά αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες, είτε από το δικό μας οδηγό. Είναι κάτι που το θεωρούν φυσιολογικό και μάλλον περισσότερη ώρα περνούν με το χέρι πάνω στην κόρνα, παρά κρατώντας το τιμόνι και με τα δύο χέρια.


Από την πλευρά των μοτοσυκλετιστών να πούμε ότι σε αρκετές χιλιάδες που είδαμε μόνο ένας δεν φορούσε κράνος, σε κάποιες περιπτώσεις δεν φορούσε ο συνεπιβάτης, ενώ από πλευράς υπόλοιπου εξοπλισμού, σπάνιο ήταν το γεγονός να φοράει κάποιος παπούτσια και όχι σαγιονάρες και πολύ σπάνια σε κάποιες Royal Enfield είδαμε οδηγούς με γάντια και μπουφάν με προστασία. Οι περισσότερες μοτοσυκλέτες είναι γυμνές 125 και 250 κυβικών και στα σκούτερ είναι λιγότερα σε αναλογία.
Κάτι ανάλογο με τις χθεσινές συνθήκες, συνέβη και σήμερα στη διαδρομή από το ξενοδοχείο προς την πίστα, με ΙΧ αυτοκίνητο και με οδηγό που θεωρητικά ήξερε τη διαδρομή προς το Buddh International Circuit. Χάθηκε ακολουθώντας το δικό του GPS, λόγω κλεισίματος κάποιων δρόμων και χρειάστηκαν 90 λεπτά για μια διαδρομή 30 λεπτών.

Τελικά ο απεσταλμένος μας Δημήτρης Διατσίδης τα κατάφερε και έφτασε στην πίστα

Η πίστα πάντως έχει καλές εγκαταστάσεις και η σχεδίασή της άρεσε στους οδηγούς του MotoGP, που ανυπομονούν να την οδηγήσουν αύριο το πρωί.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης