του Δημήτρη Διατσίδη

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μόλις 100 ημέρες απομένουν μέχρι τις 8 Μαρτίου που θα ξεκινήσουν οι επίσημες δοκιμές της Παρασκευής για τον πρώτο Αγώνα MotoGP του 2024 και όλο το #motogpworldpaddock έχει μείνει άναυδο μετά τους πρώτους 6 γύρους του οκτώ φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή Marc Marquez με την Ducati της ομάδας Gresini. Ο Ισπανός που μέχρι χθες οδηγούσε την Honda με την οποία πήρε 6 Τίτλους τα τελευταία 11 χρόνια, ανέβηκε στο νέο του χώρο στο φορτηγό της νέας του ομάδας, απέναντι από το χώρο του αδελφού του Alex, έβαλε τη φόρμα της Alpinestars και κατέβηκε αγχωμένος, όπως είχαμε την ευκαιρία να τον δούμε από πολύ κοντά.


Ανέβηκε στη νέα του μοτοσυκλέτα (είχε φτιάξει τη θέση οδήγησης χθες το βράδυ) και μπήκε στην πίστα κάνοντας ασκήσεις διατάσεων στην pit lane πριν μπει στην πίστα. Έκανε 6 ολοκληρωμένους γύρους, στους οποίους δεν φαινόταν στις οθόνες των τηλεοράσεων καν να πιέζει και έγραψε τον τρίτο ταχύτερο χρόνο, μόλις τρία δέκατα του δευτερολέπτου πίσω από τον αδελφό του που είχε τον πρώτο χρόνο εκείνη τη στιγμή!
Μπροστά από τα γκαράζ των ομάδων τα στόματα όλων άνοιξαν από θαυμασμό και όλοι αλληλοκοιτάχτηκαν σκεπτόμενοι το ίδιο πράγμα: “το πρωτάθλημα του 2024 τέλειωσε!” και λέγοντάς το αυτό σε ένα φίλο Ιταλό φωτογράφο που καλύπτει τους αγώνες εδώ και πάρα πολλά χρόνια, μου απάντησε: “γιατί περίμενες κάτι διαφορετικό”.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
View this post on Instagram

 

A post shared by MotoGP™ (@motogp)

Βέβαια σε πολλές συζητήσεις από το καλοκαίρι και μετά, όταν είχα ερωτηθεί από ανθρώπους της Ducati για το θέμα, τους είχα πει ότι με βάση τη λογική και το γεγονός ότι όλα τα χρόνια ο Marc ήταν ταχύτερος από τον Alex, αυτό σημαίνει ότι το 2024 θα πάρει το Πρωτάθλημα. Τελεία και παύλα!
Επιπρόσθετα μισή ώρα μετά από τους πρώτους γύρους που έκανε, ξαναμπήκε στην πίστα και σε χαλαρό ρυθμό έγραψε το δεύτερο ταχύτερο γύρο βελτιώνοντας τον πρώτο του χρόνο κατά τέσσερα δέκατα του δευτερολέπτου, διαφορά που θεωρείται πολύ μεγάλη για το MotoGP.

Βέβαια στους αγώνες όλα μπορούν να συμβούν, υπάρχουν οι ατυχίες, υπάρχουν οι τραυματισμοί, υπάρχουν ένα σωρό απρόβλεπτοι παράγοντες, αλλά το πρώτο αυτό δείγμα της φυσικής ταχύτητας του ΜΜ93 είναι η ισχυρή ένδειξη ότι πάμε να ψάχνουμε για τον δεύτερο της επόμενης χρονιάς.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης