Επιμέλεια: Νεκτάριος Διατσίδης

Φωτογραφία: Giuseppe Piazzolla, Ducati

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Πέντε αγωνιστικά μοντέλα μοτοσυκλετών σε εκδόσεις «ρεπλίκα» θα βγουν στην αγορά, όλες περιορισμένης παραγωγής και έτοιμες για τους συλλέκτες.
Η Ducati είχε πολλές νίκες το 2023 και για να τιμήσει τη σεζόν που έσπασε τα ρεκόρ της, η Ιταλική μάρκα κυκλοφορεί με πέντε συλλεκτικές, περιορισμένες εκδόσεις Panigale. Αυτές οι μοτοσυκλέτες θα είναι γεμάτες με ζωντάνια και θα είναι εμπνευσμένες από τις μοτοσυκλέτες των Bagnaia, Bautista, Bulega, Martin και Bezecchi στα MotoGP, WorldSBK και WorldSSP. Στη γκάμα θα υπάρχουν τέσσερα μοντέλα Panigale V4 και ένα μοντέλο Panigale V2 και όλα θα παράγονται σε περιορισμένη και αριθμημένη σειρά, σημειωμένη με την αυθεντική υπογραφή του αναβάτη στο ρεζερβουάρ και ένα πιστοποιητικό γνησιότητας. Εκτός από τα συνηθισμένα πράγματα που συνοδεύουν συλλεκτικές περιορισμένες εκδόσεις, η Ducati δίνει επίσης τον τεχνικό εξοπλισμό για κάθε μοντέλο και το ξύλινο κιβώτιο αποστολής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ducati αποκάλυψε αυτές τις μοτοσυκλέτες στην εκδήλωση «Campioni in Festa», όπου η μάρκα γιόρτασε τη βαρυσήμαντη σεζόν της και κυκλοφόρησε τις μοτοσυκλέτες περιορισμένης έκδοσης. Κάθε ένα από αυτά τα μοντέλα θα κοσμείται με το αυθεντικό αυτόγραφο του αναβάτη τοποθετημένο στο ρεζερβουάρ και θα προστατεύεται από ένα στρώμα διαφανούς βερνικιού.

O Pecco Bagnaia υπογράφει τη δική του ρέπλικα

Τρεις Panigale V4 έχουν μετατραπεί σε φόρο τιμής στις μοτοσυκλέτες Desmosedici GP των Francesco Bagnaia (63), Jorge Martin (89) και Marco Bezzecchi (72) στο MotoGP. Όλες αυτές οι μοτοσυκλέτες κατασκευάστηκαν προς τιμήν της κυριαρχίας της Ducati στο MotoGP, μετά τη νίκη της το 2022 και τώρα τη νίκη της το 2023.
Εν τω μεταξύ, αφιερωμένη στους θριάμβους του WSBK είναι μια ακόμη Panigale, αυτή τη φορά μία V4R, που έχει μοτίβο γύρω από τη μοτοσυκλέτα του Alvaro Bautista (19). Αυτή η έκδοση τιμά την ανάμνηση των δύο συνεχόμενων ετών της Ducati στην κορυφή του WSBK.
Τελευταία αλλά σίγουρα όχι λιγότερο σημαντική, μία Panigale V2 αφιερώθηκε στην αγωνιστική μοτοσυκλέτα του Nicolò Bulega (11) για το WorldSSP. Το μοντέλο γιορτάζει την ομάδα που κέρδισε τον παγκόσμιο τίτλο φέτος.

Ο Marco “Bez” πάνω στη δική του ρέπλικα

Ποιος δεν θα ήθελε μια τέτοια μοτοσυκλέτα;

Όλες οι V4 θα λάβουν αναβαθμίσεις επιλογής από το εργοστάσιο. Οι τέσσερις Panigale V4 βασίζονται στο μοντέλο “S” και θα έχουν ξηρό συμπλέκτη STM-EVO SBK με εννέα δίσκους και το πιστοποιημένο τελικό Akrapovič, το οποίο είναι 1.99 κιλά ελαφρύτερο από το τυπικό τελικό της Panigale V4. Το σύστημα πέδησης της Brembo ενισχύεται από τις δαγκάνες Stylema R. Τα ρυθμιζόμενα μαρσπιέ είναι αλουμινίου Rizoma και η ζελατίνα plexiglass του φέρινγκ είναι κατασκευασμένη για αγώνες. Η ειδική έκδοση Bulega Panigale V2 είναι επίσης βελτιωμένη με ανάρτηση Öhlins και αγωνιστικό τελικό εξάτμισης Akrapovič που μειώνει επίσης το βάρος της μοτοσυκλέτας το οποίο με όλες τις αλλαγές είναι κατά 11 κιλά μικρότερο. Τα μαρσπιέ Rizoma είναι ρυθμιζόμενα και κατασκευασμένα από αλουμίνιο. Το μπροστινό και το πίσω φτερό, το προστατευτικό κάλυμμα αλυσίδας, το προστατευτικό κάλυμμα του συμπλέκτη, το προστατευτικό του ψαλιδιού και το προστατευτικό του αμορτισέρ είναι από ανθρακονήματα. Επίσης, η Panigale V2 που είναι αφιερωμένη στον Bulega μπορεί να πλησιάσει ακόμη περισσότερο την αγωνιστική μοτοσυκλέτα τοποθετώντας εξαρτήματα αφαίρεσης της πινακίδας κυκλοφορίας και των καθρεφτών εντός της πίστας.
Όσον αφορά τη διαθεσιμότητα καθενός από τα μοντέλα, ο αριθμός τους θα είναι:


Panigale V2 Bulega 2023 World Championship Replica (Παραγωγή 111 μονάδων)


Panigale V4 Bezzecchi 2023 Racing Replica (Παραγωγή 72 μονάδων)


Panigale V4 Martin 2023 Racing Replica (Παραγωγή 189 μονάδων)


Panigale V4 Bautista 2023 World Champion Replica (Παραγωγή 219 μονάδων)


Panigale V4 Bagnaia 2023 World Champion Replica (Παραγωγή 263 μονάδων)

Οι παραδόσεις αυτών των μοτοσυκλετών Panigale Race Replica του 2023, θα ξεκινήσουν τον Ιούλιο του 2024.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης