του Δημήτρη Διατσίδη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Γυναικών WorldWCR (Women’s Circuit Racing) ξεκίνησε πριν από λίγες ώρες στην πίστα του Μιζάνο, στα πλαίσια του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος WorldSBK.
Οι 26 γυναίκες, από 18 χώρες, οδήγησαν ίδιες μοτοσυκλέτες Yamaha R7, επτακοσίων κυβικών, με ίδια λάστιχα, τα σλικ της Pirelli.

H Yamaha R7

Η Maria Herrera ήταν αυτή που εξασφάλισε ένα κομμάτι της ιστορίας του μηχανοκίνητου αθλητισμού αυτήν την Παρασκευή στο Misano σε μια δραματική δοκιμή Superpole διάρκειας 25 λεπτών.
Η πρώτη pole λοιπόν, στην ιστορία του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος FIM Women’s Circuit Racing διεκδικήθηκε από την Maria Herrera (Klint Forward Factory Team), καθώς η Ισπανίδα κέρδισε τις αντιπάλους της σε ένα έντονο συναγωνισμό που εξελίχθηκε η Tissot Superpole, μόλις δύο γύρους πριν το τέλος, μαθαίνοντας τη μοτοσυκλέτα της, αφού δεν είχε κάνει την επίσημη δοκιμή που έγινε πριν ένα μήνα περίπου στην Κρεμόνα. Τρεις ακόμη αθλήτριες ξεχώρισαν, οι επίσης Ισπανίδες Sara Sanchez και Ana Carrasco, καθώς και η Ιταλίδα Roberta Ponziani.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Maria Herrera

 

Η Herrera θα οδηγήσει το σχηματισμό εκκίνησης του Αγώνα 1 ( Race 1) το Σάββατο στο Misano World Circuit “Marco Simoncelli” αφού τα κατάφερε απέναντι στις πιο έμπειρες στο R7, αντιπάλους της κατά τη διάρκεια του γύρου που ονομάζεται Pirelli Emilia-Romagna.

Sara Sanchez

Ana Carrasco

ΟΛΕΣ ΟΙ ΙΣΠΑΝΙΔΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ
H Herrera προηγείται της Sanchez και της Carrasco, που διαμορφώνουν μια Ισπανική πρώτη σειρά εκκίνησης. Όπως και στις πρωινές Ελεύθερες Δοκιμές 1, οι χρόνοι συνέχιζαν να βελτιώνονται καθώς προχωρούσε η διαδικασία. Η Herrera μπόρεσε να σημειώσει 1’49.390 για να διεκδικήσει την πρώτη pole του WorldWCR, αλλά υπήρχε ελάχιστη διαφορά, με μόλις 0,051 του δευτερολέπτου μεταξύ του #6 και της Sara Sanchez (511 Terra&Vita Racing Team) στη δεύτερη θέση. Η Sanchez, που ήταν στην κορυφή της περιόδου Ελεύθερες Δοκιμές 1, σημείωσε 1’49.441, για να διεκδικήσει τη δεύτερη θέση, μπροστά από την Ana Carrasco (Evan Bros Racing Yamaha Team) στην τρίτη. Μόλις 0,124 δευτ. χώρισαν τις τρεις πρώτες, σε μια πολύ σκληρή Superpole, από πλευράς συναγωνισμού. Ωστόσο, προς το τέλος της διαδικασίας, ανακοινώθηκε ότι η Sanchez ήταν υπό έρευνα για αργή οδήγηση.

Roberta Ponziani

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΖΕΙ Η ΤΟΠΙΚΗ ΗΡΩΑΣ

Η Ιταλίδα σταρ Roberta Ponziani (Yamaha Motoxracing WCR Team) θα παραταχθεί στην τέταρτη θέση, στη δεύτερη σειρά, μετά τη μάχη για την pole position, τερματίζοντας λιγότερο από τα δύο δέκατα μακριά από τον χρόνο της Herrera. Η Jessica Howden (Ομάδα Trasimeno) από τη Νότια Αφρική κατέκτησε την πέμπτη θέση μπροστά από την Isis Carreno της Χιλής (AD78 FIM Latinoamerica από την ομάδα GP3), η οποία θα παραταχθεί για τον Αγώνα 1 από την έκτη θέση στο σχηματισμό εκκίνησης.

ΜΙΑ ΔΥΝΑΤΗ ΣΧΑΡΑ ΓΙΑ ΤοΝ ΑΓΩΝΑ 1
Η συμπλήρωση της πρώτης δεκάδας έγινε από τις Beatriz Neila (Ampito / Pata Prometeon Yamaha) που σημείωσε 1’40.437, καθώς κατέκτησε την έβδομη θέση, τερματίζοντας μπροστά από την Ornella Ongaro (Yamaha Motoxracing WCR Team) στην όγδοη, αφού η Γαλλίδα αναβάτης έκανε 1’51.153s. Η Γερμανίδα Lucy Michel (TSL-Racing) ήταν ένατη με την Pakita Ruiz (PS Racing Team 46+1) να συμπληρώνει την πρώτη δεκάδα. Η Chun Mei Liu (WT Racing Team Taiwan) έχασε ελάχιστα μια θέση στην πρώτη δεκάδα, τερματίζοντας μόλις ένα δέκατο πίσω από τον Ruiz.

Γέμισε το paddock γυναίκες αγωνιζόμενες

Οι πρώτες έξι της WorldWCR Tissot Superpole:

1 Maria Herrera (Klint Forward Factory Team) 1’49.390s
2. Sara Sanchez (511 Terra&Vita Racing Team) +0.051s
3. Ana Carrasco (Evan Bros Racing Yamaha Team) +0.124s
4. Roberta Ponziani (Yamaha Motoxracing WCR Team) +0.183s
5. Jessica Howden (Team Trasimeno) +0.725s
6. Isis Carreno (AD78 FIM Latinoamerica by Team GP3) +0.726s

Ο απεσταλμένος μας Δημήτρης Διατσίδης με την Maria Herrera

Δείτε τα αποτελέσματα αναλυτικά:

Results-11

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης