Γράφει ο Θάνος Κυλάφης

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε γενικές γραμμές, το Flat Track είναι η αρχέγονη τέχνη του να γλιστράς σε μια οβάλ χωμάτινη πίστα, πηγαίνοντας συνεχώς με το πλάι, πάνω σε μια μοτοσυκλέτα χωρίς μπροστινό φρένο.

“Only mad dogs and Englishmen” λοιπόν θα μπορούσαν να εμπλέκονται με τέτοιου είδους δραστηριότητες και δεν είναι τυχαίο ότι οι συμπαθέστατοι αλλά τρελοί Αυστραλοί επιδίδονται μανιωδώς σε αυτό. 

Όμως και εδώ, στο κατώτερο άκρο των Βαλκανίων δεν πάμε πίσω. Βρεθήκαμε πριν 2 εβδομάδες στους Θρακομακεδόνες, όπου η Zulap διοργανώνει ένα σχολείο για Flat Track. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Ως ένας αναβάτης που ουδεμία σχέση έχω με το χώμα, η μέρα υποσχόταν πολλές συγκινήσεις αλλά και πολλά νέα στοιχεία. Η πρώτη μου έξοδος στην πίστα πρέπει να ήταν ένα αρκετά αστείο θέαμα, ειδικά σε σύγκριση με άλλους “συναθλητές” μου, όπως ο Αντώνης με τη Harley που με το καλημέρα έκανε τον αμερικανικό γίγαντα να ουρλιάζει και να γλιστράει. 


Μετά την πρώτη επαφή λοιπόν, ο δάσκαλος μας μάζεψε και μας εξήγησε τις βασικές αρχές του Flat Track, αλλά και τεχνικές για τη στάση του σώματος, την αντιμετώπιση του γλιστρήματος κ.λ.π.

Οι επόμενες έξοδοι πήγαιναν όλο και καλύτερα, μέχρι που σε ένα σημείο ουσιαστικά “μικρύναμε” την πίστα και εξασκηθήκαμε στο γλίστρημα και στο στρίψιμο με 2 κώνους. Μια άσκηση που απ’ έξω μπορεί να φαίνεται απλή και “βαρετή”, όμως πραγματικά ήταν πολύ βασική και δομική για να κατανοήσουμε τι κάναμε. 

Ακολούθησε η τελευταία έξοδος της ημέρας και τα οφέλη της άσκησης φάνηκαν αμέσως, καθώς η ταχύτητα ανέβηκε και η αίσθηση πάνω στη μοτοσυκλέτα βελτιώθηκε. 


Την επόμενη μέρα πραγματοποιήθηκε και track day, στο οποίο δεν συμμετείχαμε, ήταν όμως εντυπωσιακό να βλέπεις αυτές τις μοτοσυκλέτες και τους αναβάτες τους να γλιστράνε στο όριο σε κάθε στροφή.


Η Zulap οργανώνει συχνά πυκνά τέτοια πολύ ενδιαφέροντα διήμερα (στα οποία μπορείς να νοικιάσεις μοτοσυκλέτα, όπως κάναμε και εμείς), οπότε μείνετε ενημερωμένοι απο το site και την αντίστοιχη σελίδα στο facebook.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης