Φωτογραφίες του Ηλία ντέβελι

Ήταν μία ιδέα του Αυτοκινητιστικού Ομίλου Θεσσαλονίκης στα πλαίσια καμπάνιας για την οδική ασφάλεια. Χάρη στην υποστήριξη του Moto Market, που προσέφερε 100 κράνη, το γεγονός πήρε τεράστια δημοσιότητα και προσέλκυσε απρόσμενα πολύ κόσμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εκδήλωση, για την οποία είχαμε αναφερθεί εδώ, έγινε σε συνεργασία με την Τροχαία Θεσσαλονίκης, η οποία διοργάνωσε μια σειρά από παράλληλες δράσεις, ευαισθητοποιώντας σε θέματα οδικής ασφάλειας πολίτες κάθε ηλικίας. Συγχαρητήρια στον ΑΟΘ για το δυναμισμό και την ευαισθησία που τον διακρίνει, αλλά και στην Τροχαία που απέδειξε ότι προτιμά να προλαμβάνει από το να τιμωρεί τις τροχαίες παραβάσεις. Αυτός όμως που αξίζει πραγματικά το μεγάλο μπράβο όλων μας είναι ο επιχειρηματίας Σταμάτης Δημτριάδης (Moto Market), που ευθύνεται για τη μεγάλη επιτυχία του εγχειρήματος.

Αυτός ανέλαβε το μεγάλο κόστος για τα 100 κράνη που δόθηκαν δωρεάν! Γιατί, κακά τα ψέματα, αν δεν υπήρχε η προοπτική δώρου, δεν θα μαζευόταν τόσος κόσμος. Για την ιστορία μάλιστα να πούμε ότι ο ΑΟΘ αρχικά ζήτησε από το Moto Market 25 κράνη και πρότεινε στην Τροχαία να στηθεί ένα μπλόκο όπου θα σταματούσαν όποιον δεν φοράει κράνος και αντί να του δώσουν κλήση θα του έκαναν δώρο ένα. Αν και ήταν πολύ ωραία ιδέα, νομικά η Τροχαία δεν έχει δικαίωμα να σταματήσει παραβάτη χωρίς να τον «τιμωρήσει».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έτσι αποφασίστηκε να οργανωθεί μια εκδήλωση και όταν φάνηκε ότι το γεγονός έχει πάρει μεγάλη προβολή, ο κος Δημητριάδης αποφάσισε να προσφέρει 100 κράνη. Και αυτό αξίζει πραγματικά μια επιβράβευση. Γιατί καλή η σκέψη του ΑΟΘ, μπράβο στην Tροχαία για την κοινωνική ευαισθησία της, αλλά κάποιος έπρεπε να βάλει το χέρι βαθιά στην τσέπη. Γι αυτό και είδαμε όλον αυτό τον κόσμο στην πλατεία Αριστοτέλους. Για να μη δημιουργηθεί συνωστισμός και περίεργες μάχες για το ποιός θα πάρει κράνος, στήθηκε μία κληρωτίδα όπου εκατοντάδες άτομα έριξαν το όνομα τους και στη συνέχεια κληρώθηκαν τα δώρα.

Τα κράνη παρέδωσαν στους τυχερούς ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ο διευθυντής Τροχαίας και στελέχη του ΑΟΘ, της αστυνομίας και της τοπικής αυτοδιοίκησης. Μπράβο σε όλους. Και δεν λέμε να επαναλάβετε το ίδιο, αλλά να δούμε και άλλες δράσεις που θα ευαισθητοποιήσουν το κοινό σε θέματα οδικής ασφάλειας. Ειδικά τους μελλοντικούς οδηγούς που δεν πρέπει να κάνουν τα δικά μας λάθη…….

Πηγή motorsite.gr

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης