Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το ταξίδι «ζεύξης» των ακρωτηρίων Ταίναρου και Nordkapp! Ο γνωστός ταξιδιωτικός αρθρογράφος-φωτογράφος Κων/νος Μητσάκης και ο 13χρονος γιος του Γιώργος, ταξιδεύοντας στη σέλα ενός Honda Africa Twin CRF1000 Adventure Sport, ολοκλήρωσαν με επιτυχία τη ζεύξη δύο ευρωπαϊκών ακρωτηρίων, στο πλαίσιο του ταξιδιού «2 Generations Ride Cape2 Cape».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δύο Έλληνες αναβάτες ξεκίνησαν στις 18/4/2019 από το ελληνικό ακρωτήριο Ταίναρο, το (δεύτερο) νοτιότερο χερσαίο ακρωτήριο της Ευρώπης, και έπειτα από 11 ημέρες ταξιδιού και 4.300 χλμ. προσέγγισαν το ακρωτήριο Nordkapp της Νορβηγίας, το βορειότερο χερσαίο ακρωτήριο της Ευρώπης. Καθ’ οδόν προς το Βόρειο Ακρωτήριο της Νορβηγίας πέρασαν κοντά από την πόλη Rovaniemi της Φινλανδίας, στο γεωγραφικό σημείο όπου διέρχεται ο Αρκτικός Κύκλος. Το ταξίδι τους «2 Generations Ride Cape2 Cape» ήταν μια συναρπαστική περιπέτεια δρόμου, με ένα πολύ όμορφο και ξεχωριστό μήνυμα. Ο Κωνσταντίνος Μητσάκης και ο γιος του όχι μόνο ένωσαν δύο από τα σημαντικότερα ευρωπαϊκά ακρωτήρια, αλλά ενίσχυσαν ακόμα περισσότερο το δέσιμο μεταξύ πατέρα και γιου, με μια μοναδική συλλογή κοινών εμπειριών. Ήταν ταξιδευτές στην ίδια σέλα της ζωής…

Ο δρόμος μέχρι τo βορειότερο σημείο της Ευρώπης μπορεί να ήταν γεμάτος μοναδικές εικόνες και δυνατά συναισθήματα για τους δύο αναβάτες, όμως οι καιρικές συνθήκες που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν καθ’ οδόν για το Nordkapp ήταν αρκετές δύσκολες. Από 2 C ως -12 C κυμαίνονταν οι ημερήσιες θερμοκρασίες που επικρατούσαν στην περιοχή της χιονισμένης Λαπωνίας. Παρ’ όλα αυτά, οι δύο αναβάτες και η μοτοσυκλέτα τους κατάφεραν να φέρουν εις πέρας αυτήν την πραγματικά «παγωμένη» αποστολή και να αντικρίσουν τη διάσημη υδρόγειο σφαίρα του Nordkapp. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης