Του Βασίλη Γ. Σαρημπαλίδη

     

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φωτογραφίες: Γιάννης Κατσιμπάρος, Red Bull



Δύο σχεδόν εβδομάδες απομένουν για ένα από τα μεγαλύτερα αθλητικά γεγονός που έχουν φιλοξενηθεί ποτέ στην Ελλάδα. Ο λόγος για τον αγώνα Red Bull X Fighters, που προσμετρά στον παγκόσμιο αυτό θεσμό και αποτελεί τον δεύτερο γύρο για φέτος.

Για όσους δεν γνωρίζουν τι σημαίνει Red Bull X Fighters, απλά να σημειώσουμε πως πρόκειται για το πιο δύσκολο και θεαματικό θεσμό freestyle motocross στον κόσμο. Σε αυτό συμμετέχουν οι κορυφαίοι αναβάτες του πλανήτη οι οποίοι έχουν ραντεβού στην Αθήνα στις 12 Ιουνίου, στις 21:00, στο ιστορικό λατομείο μαρμάρου Διονύσου!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε πως είναι εκ των… έσω το λατομείο μαρμάρων Διονύσου όπου θα διεξαχθεί ο 2ος γύρος του παγκοσμίου πρωταθλήματος Red Bull X Fighters

Σχεδόν sold out τα εισιτήρια
Όσο και εάν ακούγεται απίστευτο, ο χώρος του λατομείου όπου ακόμα και σήμερα γίνεται εξόρυξη μαρμάρου θα διαμορφωθεί κατάλληλα προκειμένου να φιλοξενήσει τους αναβάτες αλλά και 10.000 θεατές που θα δώσουν το παρών. Αυτή τη στιγμή έχουν απομείνει μόλις 1.300 εισιτήρια (και μόνο για Όποιος ασχολείται με την μοτοσικλέτα και δεν παρακολουθήσει αυτό το event απλά θα χτυπά το κεφάλι του στον.. τοίχο!όρθιους) που σημαίνει πως το πολύ μέχρι την Παρασκευή θα έχει γίνει και sold out. Τυχεροί όσοι έχουν κλείσει θέση στις κερκίδες που αυτή τη στιγμή ετοιμάζονται για τις 12 Ιουνίου. Η φυσική πίστα του αγώνα είναι αμφιθεατρική, εκτείνεται σε τρία επίπεδα, γεγονός που την καθιστά μία από τις πιο εντυπωσιακές στην ιστορία του παγκόσμιου πρωταθλήματος.

Απίστευτο το σημείο του αγώνα
Σήμερα το μεσημέρι είχαμε την δυνατότητα να επισκεφτούμε το χώρο που θα φιλοξενηθεί ο αγώνας και πραγματικά μείναμε με ανοιχτό το στόμα. Περνώντας την κεντρική πύλη με τα… απαγορευτικά σήματα, και μετά από εκατοντάδες μέτρα, ακολουθώντας ένα χωματόδρομο, βλέποντας συνεχώς… μάρμαρα και ογκώδη οχήματα συναντήσαμε την περιοχή που θα διαμορφωθεί σε πίστα. Το μέγεθος το λατομείου συναρπάζει και σε κάνει να αναρωτιέσαι πως θα είναι εκείνη την ξεχωριστή μέρα.

Παρακολουθήστε τον αγώνα του Μεξικό που διεξήχθη τον περασμένο Μάρτιο



Πώς θα κερδίσετε προσκλήσεις
Για όσους δεν καταφέρουν να εξασφαλίσουν εισιτήριο για τον αγώνα να σημειώσουμε πως το zougla.gr θα μεταδώσει ζωντανά τον 2ο γύρο Red Bull X Fighters.

Για όσους θέλουν να κερδίσουν προσκλήσεις τις οποίες χαρίζει το CORE μπορούν να το κάνουν πατώντας ΕΔΩ 

Οι παρακάτω εικόνες από την περιοχή που επισκεφτήκαμε σήμερα, μιλούν απο μόνες τους…

Αυτή είναι μία εικόνα από τα λατομεία Διονύσου...
Αυτό είναι ένα δείγμα από το θέαμα σε αγώνα Red Bull X Fighters...
Λίγο πριν εμφανιστεί μπροστά μας το λατομείο που θα διεξαχθεί ο 2ος γύρος του παγκοσμίου πρωταθλήματος...
Όσο και να σας φαίνεται περίεργο, αυτό το σημείο θα διαμορφωθεί και θα μεταμορφωθεί σε πίστα για freestyle motocross για τους καλύτερους αναβάτες του κόσμου!!!
Το μάρμαρο και η... μαρμαρόσκονη είναι παντού!!!
Σε αυτό το σημείο θα βρίσκονται τα paddocks.....
Οι εργασίες συνεχίζονται πυρετωδώς...
Στην σημερινή ξενάγηση είχαμε την δυνατότητα να οδηγήσουμε... τρισδιάστατα στην 'πίστα' της Μαδρίτης!
Μοτοσικλέτα, μάρμαρο και ένας αγώνας στις 12 Ιουνίου...
Ενημέρωση από τους υπεύθυνους της Red Bull Ελλάδος οι οποίοι έχουν χάσει τον ύπνο τους (και τον ξύπνιο τους) για να πάνε όλα καλά!
Οι κερκίδες ετοιμάζονται για να φιλοξενήσουν χιλιάδες θεατές...
Αφού πήγαμε να μην πιούμε και ένα Red bullάκι με φόντο το λατομείο;
Η πίστα ετοιμάζεται γιατί οι μέρες πλησιάζουν...
Το Red Bull βουτηγμένο στην... μαρμαρόσκονη του Διονύσου...

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης