Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Ο Mika Kallio είναι ένας από τους βασικούς αναβάτες δοκιμών της KTM στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP. O Kallio θα ταξίδευε αυτήν την εβδομάδα στο Κατάρ για τις πρώτες δοκιμές της χρονιάςΟ Φινλανδός αναβάτης βοήθησε πολύ το αυστριακό εργοστάσιο να εξελίξει τη μοτοσικλέτα και μαζί με τον Dani Pedrosa κουβάλησαν το βάρος των δοκιμών την περασμένη χρονιά δίνοντας πολύτιμες πληροφορίες στους μηχανικούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα πράγματα ωστόσο δεν εξελίσσονται καλά για τον Kallio και την KTM καθώς ο Φιλανδός τραυματίστηκε σε αγώνα μοτοσικλέτας σε παγωμένη πίστα. Ο Kallio συνηθίζει να παίρνει μέρος σε τέτοιου είδους αγώνες, αλλά αυτήν τη φορά ένα λάθος του κόστισε αρκετά.

Πλέον το βάρος των δοκιμών και εξέλιξης της RC16 θα πέσει στον Dani Pedrosa

Εκτός δράσης για 8 εβδομάδες ο Kallio

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε μία έξοδο που είχε, υπέστη κάταγμα στην κνήμη και την περόνη με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Εκεί, τοποθετήθηκε μεταλλική πλάκα και βίδες και πλέον ο χρόνος αποθεραπείας είναι 7-8 εβδομάδες.

Ο ίδιος ο Kallio ανάφερε: «Όταν μια ημέρα διασκέδασης πηγαίνει στραβά συμβαίνει αυτό. Μερικές φορές ένα ανόητο λάθος έχει συνέπειες που πονάνε. Θα αναγκαστώ να μείνω εκτός μοτοσικλέτας για 7-8 εβδομάδες. Ζητώ συγνώμη από όλους, αυτή είναι η σκοτεινή πλευρά των αγώνων, ακόμα και όταν πρόκειται για χόμπι».

Παρακολουθήστε το ατύχημα του Kallio.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Chris Birch βάζει δύσκολα στο KTM Super Adventure R

H ΚΤΜ παρουσίασε τις ομάδες MotoGP για το 2021

Ετοιμάζει νέο RC390 η KTM;

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης