του Νίκου Βιτσιλάκη

Στο παρελθόν έχουμε δει διάφορες δημοσιεύσεις που σχετίζονται με την προσπάθεια να αναδειχθεί η «επικινδυνότητα του» να οδηγείς ένα ATV (τετράτροχη «γουρούνα»). Μια έρευνα όμως του cretapost.gr ήταν αρκετή για να αποδειχθεί το αντίθετο!
​Πάνε στην άσφαλτο, πάνε στο χώμα, πάνε παντού και ΔΕΝ σκοτώνουν

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα λοιπόν με την εν λόγω έρευνα, 89 συνολικά ήταν τα θανατηφόρα τροχαία που σημειώθηκαν από τον Ιανουάριο του 2016 έως τον Αύγουστο του 2017 στην Κρήτη και στα οποία χάθηκαν 100 ζωές. Από τους 100 νεκρούς, οι 43 επέβαιναν σε αυτοκίνητο, οι 25 σε μηχανοκίνητο δίκυκλο, οι 11 ήταν πεζοί, οι 7 οδηγούσαν τρακτέρ, ένας ήταν ποδηλάτης, ένας οδηγός απορριμματοφόρου και μόλις ένας επέβαινε σε γουρούνα! Αυτόματα λοιπόν, η είδηση αυτή έρχεται να ρίξει άκυρο σε όλους όσους εδώ και χρόνια προσπαθούν, για το δικό τους συμφέρον και ο νοών νοείτω, να εμποδίσουν την κυκλοφορία των κατά τα λοιπά συμπαθέστατων και ακίνδυνων ATV. Γιατί όλοι γνωρίζουμε πως δεν είναι το όχημα που σκοτώνει αλλά ο ανθρώπινος παράγοντας. Αν σκεφτούμε μόνο τους χιλιάδες τουρίστες που συνειδητά νοικιάζουν κάθε χρόνο στην Κρήτη κάποιο ΑTV, τότε ένας μόλις νεκρός σημαίνει ουσιαστικά ότι τα ATV δεν είναι επικίνδυνα. 


Και λέμε συνειδητά γιατί δεν είναι φθηνή η ενοικίαση ενός τετράτροχου ATV, σε μερικές περιπτώσεις είναι ακριβότερη ακόμα και από αυτή ενός αυτοκινήτου. Απλά τα προτιμά πολύς κόσμος γιατί πάνε παντού και προσφέρουν παράλληλα μεγάλη οδηγική ευχαρίστηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης