Του Νίκου Βιτσιλάκη

Η BMW Motorrad επεκτείνει τη διάσημη από τα αυτοκίνητά της στρατηγική «Μ» και στις μοτοσυκλέτες, λανσάροντας εξοπλισμό και αξεσουάρ «M Performance» για το S 1000 RR του 2019.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό, να διατίθεται δηλαδή μία πλούσια γκάμα αγωνιστικού εξοπλισμού (Performance Parts) με το λογότυπο Μ για εφαρμογή σε μοτοσυκλέτα. Ως γνωστόν, το γράμμα Μ θεωρείται συνώνυμο επιτυχίας στους αγώνες και σε ένα κοινό με μεγάλες απαιτήσεις στους τομείς των επιδόσεων, της μοναδικότητας και του εξατομικευμένου στυλ. Ας δούμε όμως τι περιλαμβάνει όσον αφορά στο νέο BMW S1000 RR: 

–      Εξωτερική βαφή με φινίρισμα Motorsport

–      Ζάντες από ανθρακόνημα (carbon)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

–      Ελαφριά μπαταρία

–      Κιτ πλαισίου (Chassis Kit) με ρύθμιση ύψους της πίσω ανάρτησης και διαφορετικού μοχλικού συστήματος πίσω ψαλιδιού

–      Sport σέλα M

–      Riding Modes Pro

Όλα αυτά ήταν απαραίτητο να συμβούν καθόσον η BMW Motorrad Motorsport ρίχνει στη μάχη του Π.Π. Superbike (WorldSBK) το νέο S 1000 RR από την αγωνιστική περίοδο του 2019. Η νέα ομάδα ονομάζεται BMW Motorrad WorldSBK και θα συμμετάσχει στο πρωτάθλημα σε συνεργασία με τη Shaun Muir Racing, έχοντας στις τάξεις της ένα πολύ γνωστό δίδυμο αναβατών: τον παγκόσμιο πρωταθλητή SΒΚ του 2013 Βρετανό Tom Sykes και τον Γερμανό Markus Reiterberger, φετινό πρωταθλητή Ευρώπης στα Superstock 1000 και τρεις φορές του Πρωταθλήματος IDM.

Παράλληλα -και πέραν της επίσημης εργοστασιακής συμμετοχής- η BMW θα συνεχίσει το αγωνιστικό της πρόγραμμα με ιδιώτες αναβάτες σε πολυάριθμα εθνικά και διεθνή πρωταθλήματα. Επίσης, επεκτείνεται η συνεργασία με τη BMW Group Motorsport, σύμφωνα με την οποία προβλέπονται συνέργειες ανάμεσα στα αγωνιστικά τμήματα αυτοκινήτου και μοτοσυκλέτας. Το τι θα βγει από αυτή τη συνεργασία θα το δούμε στο άμεσο μέλλον..

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης