Για ακόμη μία φορά η BMW βρέθηκε στο προσκήνιο, αποσπώντας πολυάριθμες διακρίσεις στην ετήσια ψηφοφορία αναγνωστών του περιοδικού «Motorrad».

Εκπρόσωποι της βαυαρικής φίρμας ανέβηκαν στη σκηνή συνολικά εννέα φορές στην τελετή απονομής, τις δύο μάλιστα για μία πρώτη θέση. «Εννέα διακρίσεις, ανάμεσα στις οποίες δύο νίκες, είναι μία ατράνταχτη επιβεβαίωση της προϊοντικής μας επίθεσης. Το αποτέλεσμα αυτό δικαιώνει για ακόμη μία φορά τη στρατηγική της BMW Motorrad, που βασίζεται στην ποικιλία της προϊοντικής της γκάμας» δήλωσε ο Timo Resch, επικεφαλής Πωλήσεων και Marketing της BMW, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα της 20ής ψηφοφορίας αναγνωστών που διοργανώνει το περιοδικό «Motorrad».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θα ήθελα ειλικρινά να ευχαριστήσω τους αναγνώστες για την εξαιρετική τους στήριξη, είναι ένα τεράστιο κίνητρο για να αγωνιστούμε σκληρά, προκειμένου να υπερασπιστούμε την κορυφαία θέση μας στην αγορά» πρόσθεσε.

Με νίκες στην κατηγορία «Touring Bike/Sports Touring Bike» για την BMW R 1200 RS και στην κατηγορία «Crossover» για την BMW S 1000 XR συν πέντε δεύτερες και δύο τρίτες θέσεις, η BMW Motorrad έδωσε εντυπωσιακά το παρών στον εφετινό διαγωνισμό, όπου ψήφισαν συνολικά 51.497 αναγνώστες στη Γερμανία για 206 μοντέλα μοτοσυκλετών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η S 1000 XR κυριάρχησε και εφέτος στην εξαιρετικά ανταγωνιστική κατηγορία «Crossover» διεκδικώντας το 24,2% των ψήφων. Ένα συναρπαστικό κράμα δυναμικής συμπεριφοράς, εξαιρετικών χαρακτηριστικών sports touring και μοναδικής σχεδίασης, είναι από τα αγαπημένα μοντέλα των αναγνωστών το 2018.

Ακόμη ένα μοντέλο που φλερτάρει με τη δόξα της κορυφής είναι η BMW R 1200 RS. Μετά τους θριάμβους των τελευταίων χρόνων, αναδείχτηκε νικήτρια στην κατηγορία «Touring Bike/Sports Touring Bike». Χάρη στον πολυτάλαντο χαρακτήρα της, που συνδυάζει δυναμική συμπεριφορά, σπορ στυλ και ικανότητες touring, κατάφερε και πάλι να ξεχωρίσει παρά τον σκληρό ανταγωνισμό, συγκεντρώνοντας το 22,4% της προτίμησης των αναγνωστών. Η R 1200 RS βρέθηκε στη σκηνή «κολλητά» με τη R 1200 RT: μία εξαιρετική τρίτη θέση στην κατηγορία «Touring Bike/Sports Touring Bike» χάρισε στην BMW μία εντυπωσιακή νίκη κατηγορίας.

Η S 1000 RR έχασε με ελάχιστη διαφορά εφέτος την πρώτη θέση. Ήδη στο 9ο model year, αυτή η πρωτοποριακή supersport μοτοσυκλέτα ήρθε δεύτερη στην κατηγορία «Sports» και έχει κάθε λόγο να το γιορτάζει. Κανένα άλλο μοντέλο δεν έχει καταφέρει να επιβάλλει δυναμικά την παρουσία του για τόσα πολλά χρόνια στο κορυφαίο group σε μία κατηγορία τόσο προηγμένης τεχνολογίας και υψηλών επιδόσεων. Προσφέροντας έναν άριστο συνδυασμό υψηλών επιδόσεων με ένα κορυφαίο επίπεδο ενεργητικής οδηγικής ασφάλειας βασισμένης στα Race ABS και Dynamic Traction Control DTC και στο προαιρετικό, ηλεκτρονικά ελεγχόμενο σύστημα ανάρτησης Dynamic Damping Control DDC, παραμένει εξαιρετικά δημοφιλής λόγω συνεχούς εξέλιξης.

Ακόμη μία κορυφαία θέση εξασφάλισε η R nineT στην κατηγορία «Modern Classics». Έφτασε πολύ κοντά στη νίκη συγκεντρώνοντας το 18,9% των ψήφων. Σε κάθε περίπτωση, η BMW Motorrad ήταν κάτι παραπάνω από ικανοποιημένη και από το αποτέλεσμα: άλλωστε, δύο μέλη της οικογένειας με πρώτου βαθμού συγγένεια πέτυχαν εξαιρετικά αποτελέσματα, συγκεκριμένα η Pure και Scrambler. Κλασική σχεδίαση, lifestyle, προηγμένη τεχνολογία και σπορ δυναμική συμπεριφορά, τα χαρακτηριστικά αυτά εγγυώνται την επιτυχία του νέου κόσμου εμπειριών της BMW Motorrad «Heritage».

Από την άλλη, η θρυλική R 1200 GS ξεκινά τη νέα χρονιά με σταθερή δημοτικότητα. Η δεύτερη θέση της στην ψηφοφορία αναγνωστών επιβεβαιώνει την ισχυρή της παρουσία σε μία άκρως ανταγωνιστική κατηγορία. Περισσότερες από 50.000 μονάδες R 1200 GS και της πιο χωμάτινης Adventure πουλήθηκαν το 2017, πετυχαίνοντας ακόμη ένα θετικό ρεκόρ.

Μεταξύ των «Naked Bikes», η γυμνή boxer R 1200 R κατάφερε να υπερασπιστεί την εξαιρετική δεύτερη θέση της από πέρυσι. Δεδομένου ότι αυτή η κατηγορία έχει τόσες πολλές διαφορετικές φιλοσοφίες κινητήρων, η επιτυχία δείχνει ότι οι αναβάτες θεωρούν τον κινητήρα boxer του Μονάχου σύγχρονο και πρωτοποριακό. Στην κατηγορία «Scooter» στο βάθρο κυριάρχησε και πάλι το λευκό/μπλε. Τη δεύτερη θέση κατέκτησε το μηδενικών ρύπων BMW C evolution και την τρίτη το BMW C 650 Sport/C 650 GT, εξασφαλίζοντας ένα εξαιρετικό συνολικό αποτέλεσμα στην κατηγορία δίτροχων πόλης και ολοκληρώνοντας την άριστη επίδοση της BMW στον διαγωνισμό.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης