Του Νίκου Βιτσιλάκη

  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Είναι ευρέως γνωστό πως η σειρά BMW GS έχει καθιερωθεί σαν σύμβολο στον κόσμο των δύο τροχών πάνω από 35 χρόνια, ενσαρκώνοντας το κύρος μιας μοτοσυκλέτας τουρισμού μεγάλων αποστάσεων με Για περισσότερα από 35 χρόνια η GS γράφει ιστορία…σημαντικές ικανότητες χρήσης και εκτός δρόμου.
 

Με τη νέα R 1200 GS του 2017, η BMW επεκτείνει τη γκάμα όχι μόνο με τη μορφή πρόσθετων προϊοντικών βελτιστοποιήσεων αλλά και με την προσθήκη νέων χαρακτηριστικών. Για πρώτη φορά, για παράδειγμα,  οι αναβάτες μπορούν να χαρίσουν σε μια GS μια πιο έντονη πινελιά enduro και να παραγγείλουν τα πακέτα Rallye και Exclusive.

Η νέα 1200 GS εμφανίζεται βελτιστοποιημένη σε διάφορους τομείς και πραγματικά μας ξαφνιάζει με τον πρωτοφανή συνδυασμό δυναμικών επιδόσεων εντός δρόμου και προδιαγραφών εκτός δρόμου. Αυτό οφείλεται σε σημαντικές βελτιώσεις, πολυάριθμα νέα χαρακτηριστικά και ένα εκτεταμένο πρόγραμμα προαιρετικού εξοπλισμού και αξεσουάρ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένα όνομα, μία μεγάλη ιστορία...

Με 125 ίππους
Ο αερο-υγρόψυκτος boxer κινητήρας διαθέτει νέο καταλυτικό μετατροπέα και χαρτογράφηση προσαρμοσμένη στις προδιαγραφές Euro4. Αποδίδει 125 ίππους στις 7.750 σ.α.λ. και μέγιστη ροπή Η μοτοσυκλέτα προσαρμόζεται στις ανάγκες του αναβάτη…125 Nm στις 6.500 σ.α.λ.

Στο μοντέλο του 2017 ενισχύθηκε το κιβώτιο ταχυτήτων, προστέθηκε ένας αποσβεστήρας κραδασμών στο δευτερεύοντα άξονα αυτού και αναβαθμίστηκε το τύμπανο του επιλογέα σχέσεων. Για προσαρμογή στις ατομικές προτιμήσεις του αναβάτη, η νέα R 1200 GS προσφέρει δύο προγράμματα οδήγησης (“Rain” και “Road”) στο βασικό εξοπλισμό, σε συνδυασμό με Automatic Stability Control (ASC).

Η σειρά BMW GS έχει καθιερωθεί σαν σύμβολο στον κόσμο των δύο τροχών

Πρόσθετα προγράμματα οδήγησης
Προαιρετικά, η νέα GS μπορεί να εφοδιάζεται με εργοστασιακό «Riding Modes Pro» που περιλαμβάνει τα πρόσθετα προγράμματα οδήγησης «Dynamic» και «Dynamic Pro», «Enduro» και «Enduro Pro», Η GS εφδοιάζεται με συστήματα που κάνουν πιο άνετη τη ζωή του αναβάτη…καθώς και Dynamic Traction Control (DTC) για ακόμα πιο αποδοτική και ασφαλή επιτάχυνση, κυρίως υπό κλίση. Τα «Dynamic Pro» και «Enduro Pro» ενεργοποιούνται μέσω κωδικοποιημένης διεπαφής, ενώ προσφέρουν επίσης επιλογές εξατομίκευσης του χαρακτήρα της μοτοσυκλέτας. Άλλα στοιχεία του «Riding Modes Pro» είναι το νέο set-off assistant Hill Start Control, για άνετες εκκινήσεις σε ανηφόρες, το ABS Pro για ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια στο φρενάρισμα, ακόμα και υπό κλίση, όπως επίσης και το έντονο φως φρένου, που κάνει ακόμα πιο αντιληπτό το φρενάρισμα στους οδηγούς που ακολουθούν.

Μία νέα διάσταση οδηγικής ασφάλειας, επιδόσεων και άνεσης προσφέρει το προαιρετικό σύστημα ηλεκτρονικής ρύθμισης ανάρτησης Dynamic ESA «Next Generation» (Electronic Suspension Adjustment). Η απόσβεση προσαρμόζεται αυτόματα ανάλογα με τις οδηγικές και οδικές συνθήκες, ενώ με τη λειτουργία αυτόματης ρύθμισης ύψους αντισταθμίζονται όλες οι ανεπιθύμητες μετατοπίσεις στο φερόμενο φορτίο. Μια περισσότερο «σφικτή» sport ανάρτηση για τους λάτρεις της off-road οδήγησης είναι προαιρετική επιλογή για την R 1200 GS Rallye.

Η εικόνα που βλέπει ο αναβάτης

Οι τιμές…
Tέλος, οι εκτός δρόμου επιδόσεις αυξάνονται σημαντικά χάρη στον αυξημένο συντελεστή σκληρότητας Οι εκτός δρόμου επιδόσεις έχουν αυξηθεί σημαντικά…των ελατηρίων, τα πιο μακριά «γόνατα» και τη μεγαλύτερη διαδρομή των ελατηρίων.

Τέλη του μήνα θα έχουμε τη μοτοσυκλέτα στη διάθεσή μας για μια εβδομάδα και θα επανέρθουμε με πλήρεις εντυπώσεις. Μέχρι τότε να σας πούμε ότι οι τιμές ξεκινούν από τα 16.710 ευρώ και ανάλογα με τον εξοπλισμό μπορούν να ξεπεράσουν τα 23.000 ευρώ.


Για να δείτε τις τιμές αλλά και για να διαμορφώσετε την δική σας BMW R 1200 GS πατήστε
ΕΔΩ

  

Πάρτε μία… γεύση από τη νέα R 1200 GS

 

 

Kύρια χαρακτηριστικά της νέας BMW R 1200 GS

  • Boxer κινητήρας με νέο καταλυτικό μετατροπέα και χαρτογράφηση προσαρμοσμένη στις απαιτήσεις EU4, με ίδια ισχύ (125 ίπποι) που αποδίδεται στις 7.750 σ.α.λ.
  • Νέα εμφάνιση με οπτικά αναβαθμισμένη στιβαρότητα
  • Πιο χαρακτηριστικό στυλ και νέες χρωματικές προτάσεις
  • Πιο εργονομικές επιλογές και πολυάριθμα ύψη και εκδόσεις σέλας
  • Μεγαλύτερη ποικιλία εκδόσεων σε σχέση με το βασικό μοντέλο από την πολυτελή R 1200 GS Exclusive μέχρι την R 1200 GS Rallye για οδηγούς με off-road φιλοδοξίες
  • R 1200 GS Rallye: Σέλα Rallye, σπορ ζελατίνα, ψυγείο και προστατευτικό πλαισίου, φαρδιά μαρσπιέ enduro και ζάντες με διασταυρούμενες ακτίνες, καθώς και επαγγελματική σπορ ανάρτηση και προαιρετικά «ελαστικά με τακούνια»
  • Καινοτόμες λειτουργίες από την τελευταία γενιά Dynamic ESA: πρόγραμμα αυτόματης απόσβεσης και ανάρτηση με αυτόματη ρύθμιση ύψους
  • Riding Modes Pro με DTC, Hill Start Control και τα νέα προσαρμοζόμενα προγράμματα Dynamic Pro και Enduro Pro (προαιρετικός εργοστασιακός εξοπλισμός)
  • Νέα προαιρετικά αξεσουάρ, όπως προστατευτικά κυλίνδρων, μπαγκαζιέρα για δύο κράνη και αξεσουάρ off-road με προστατευτικά ψυγείου και πλαισίου

Θέλεις να την... αγγίξεις
Για πρώτη φορά, για παράδειγμα,  οι αναβάτες μπορούν να χαρίσουν σε μια GS μια πιο έντονη πινελιά enduro και να παραγγείλουν τα πακέτα Rallye και Exclusive
Οι λεπτομέρειες και η ποιότητα κατασκευής χαρακτηρίζουν την BMW GS
Φρένα με την υπογραφή Brembo

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης