Το Cross Egypt Challenge είναι ένα ράλι περιήγησης που διασχίζει την Αίγυπτο μέσα από σκληρές συνθήκες και κακοτράχαλους δρόμους, σίγουρα μια συναρπαστική εμπειρία για αναβάτες από όλο τον κόσμο.

Η διοργάνωση ξεκίνησε το 2011 καλύπτοντας μια συνολική απόσταση πάνω από 1.700 χιλιόμετρα, από τις ακτές της Μεσογείου μέχρι το ναό του Abu Simbel, ένα πελώριο μνημείο του 13ου αιώνα π.Χ. στην περιοχή της Νουβίας. Το Cross Egypt Challenge είναι ίσως η μεγαλύτερη και πιο απαιτητική εκδήλωση αυτού του είδους, συνδυάζοντας ένα ταξίδι περιπέτειας με την περιήγηση σε ενδιαφέροντα μέρη της Β. Αφρικής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το περίεργο είναι πως πέραν των μοτοσυκλετών συμμετέχουν και scooter, συγκεκριμένα SYM Fiddle με αερόψυκτους κινητήρες μόλις 125cc, μια γενναία “απάντηση” σε όλους όσους διστάζουν να κάνουν μεγάλες διαδρομές με λίγα κυβικά. Η διαδρομή περνάει από πόλεις, παράκτια θέρετρα, ιστορικές τοποθεσίες, ερήμους και την κοιλάδα του Νείλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διασχίζοντας την Αίγυπτο, οι συμμετέχοντες γνωρίζουν τον αιγυπτιακό πολιτισμό και εξερευνούν διαδρομές και προορισμούς στους οποίους οι κοινοί τουρίστες δεν έχουν πρόσβαση. Αναβάτες από τις τέσσερις γωνιές του πλανήτη βρίσκονται κάθε χρόνο στην Αίγυπτο για να λάβουν μέρος στο απαιτητικό αιγυπτιακό Challenge, από τους λίγους γενναίους συμμετέχοντες το 2011 η εκδήλωση έφτασε τους 75 από 14 διαφορετικές χώρες στις μέρες μας. Μέχρι σήμερα, έχουν λάβει μέρος αναβάτες από περισσότερες από 42 χώρες.

Το Cross Egypt Challenge του 2019 θα διεξαχθεί μεταξύ 17 και 26 Οκτωβρίου ξεκινώντας από τα παράλια της χώρας, με πέρασμα από την αιγυπτιακή δυτική έρημο, για να καταλήξει στο βαθύ αιγυπτιακό νότο. Η νέα τροποποιημένη διαδρομή ανέρχεται σε 2.650 χλμ και θα ολοκληρωθεί στο διάσημο Λούξορ.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Πηγή scooternet.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης