Του Νίκου Βιτσιλάκη

Το «Distinguished Gentleman’s Ride» ξεκίνησε πριν έξι χρόνια στην Αυστραλία και σύντομα έγινε μια παγκόσμια γιορτή, που σκοπό έχει την ευαισθητοποίηση του κόσμου για τον καρκίνο του προστάτη και της ανδρικής κατάθλιψης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η όλη ιδέα έχει και «ελληνικό δάκτυλο», διότι στους ιδρυτές του θεσμού άνηκαν μεταξύ άλλων οι Perth Café Racers και ο τωρινός διοργανωτής Λουκάς Μέξης, που τότε είχε μετοικίσει στην Αυστραλία. Μάλιστα, 11 αναβάτες έκαναν τη διαδρομή στην Αθήνα το 2012, πριν γίνει παγκόσμιο event το 2013!

Την τελευταία λοιπόν Κυριακή του Σεπτεμβρίου, που είναι παγκόσμια ημέρα ενάντια στον Καρκίνο,  διακείμενοι αναβάτες κλασικών και café racer μοτοσυκλετών κάνουν μια «μοτοπαρέλαση» για να τραβήξουν την προσοχή του κόσμου και να τον ευαισθητοποιήσουν. Το 2017, σε 92 χώρες και 582 πόλεις στο κόσμο, χιλιάδες μοτοσυκλετιστές έβαλαν τα «καλά τους» και οδήγησαν με σκοπό να ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο για τον καρκίνο του προστάτη και την ανδρική κατάθλιψη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η προσπάθεια αυτή συγκέντρωσε το ποσό των 4,82 εκατ. δολαρίων. Προσφέροντάς το στο μη κερδοσκοπικό Ίδρυμα «The Movember Foundation» έδειξαν προς πάσα κατεύθυνση τη διαφορετική προσέγγιση στον τρόπο που βλέπουν και αντιμετωπίζουν οι μοτοσυκλετιστές παρόμοια κοινωνικά φαινόμενα. Από την ίδια χρονιά ανοίχθηκε διάλογος και για την ανδρική ψυχική υγεία, όπου κάθε αναβάτης μπορεί να συμμετέχει οικονομικά και να προσφέρει ένα ποσό για κάποιο ίδρυμα ΜΚΟ. Ο έρανος είναι προαιρετικός και μπορεί ο καθένας να συμμετάσχει αρκεί να οδηγεί μοτοσυκλέτα και να ντυθεί με τα καλά του! Μια γραβάτα, ένα παπιγιόν αρκεί. Κάνουμε μια παρέλαση με θέμα και τραβάμε την προσοχή του κόσμου για καλό σκοπό.

Φέτος ενωμένο δυνατό

Για πρώτη φορά το DGR ενώνει τις δυνάμεις του με την εκδήλωση «Ημέρες Μοτοσυκλέτας», για μια ακόμα πιο δυνατή μοτο-παρέλαση. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 30 Σεπτεμβρίου στο Παλιό Αμαξοστάσιο ΟΣΥ στο Γκάζι (απέναντι από την Τεχνόπολη). Θα δοθούν βραβεία στην πιο παλιά μηχανή συμμετοχής, στον καλύτερα ντυμένο άνδρα αλλά και γυναίκα αναβάτη.Το φινάλε θα γίνει στον ίδιο χώρο μετά από μια κυκλική πορεία στο κέντρο της Αθήνας, με ένα after party.

Να είσαστε ΟΛΟΙ εκεί! Φοράμε τα καλά μας και συμμετέχουμε σε κάτι για καλό σκοπό!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης