Ο Maxime Berger, πρώην οδηγός του παγκόσμιου πρωταθλήματος Superbike και πρωταθλητής Superstock 600, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 28 ετών. Ο Γάλλος βρισκόταν σε κώμα στην πανεπιστημιακή κλινική του Ντιζόν, μετά από απόπειρα αυτοκτονίας στις αρχές Σεπτεμβρίου και τελικά κατέληξε την περασμένη Παρασκευή. Σύμφωνα με δηλώσεις του πατέρα του, πήραν την απόφαση να τον αποσυνδέσουν από την τεχνητή υποστήριξη κατόπιν συνεννόησης με τους γιατρούς της κλινικής, καθώς η κατάσταση του δεν ήταν αναστρέψιμη.

Ο Maxime Berger έκανε το ντεμπούτο του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike (WSBK) το 2011 και  τερμάτισε τη σεζόν 16ος στην βαθμολογία, με μια έβδομη θέση ως το καλύτερο αποτέλεσμα της χρονιάς. Το επόμενο έτος τον βρήκε στην ομάδα Liberty, αλλά έφυγε στη μέση της σεζόν και πήγε στην ομάδα Red Devils, όπου το καλύτερο αποτέλεσμά του ήταν μια τέταρτη θέση στο Magny-Cours. Ήταν και πάλι 16ος το 2012, αν και δεν είχε συμμετάσχει σε δύο αγώνες. Στην προ WSBK εποχή του, ο Berger ήταν επιτυχημένος στην κατηγορία Superstock 1000. Το 2008 και το 2010 ήταν στην ομάδα της Honda Ten Kate, όπου τερμάτισε 2ος και τις δυο χρονιές, ενώ κέρδισε επτά νίκες κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Πριν από αυτό, κέρδισε το πρωτάθλημα Superstock 600 στην ομάδα Trasimeno το 2007, με Yamaha R6 και σε ηλικία μόλις 18 ετών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, μετά τα Superbike οι ευκαιρίες άρχισαν να εξαντλούνται για το νεαρό Γάλλο, καθόσον είχε πολλούς τραυματισμούς. Συνέχισε ωστόσο να αγωνίζεται για λίγο διάστημα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής FIM, αλλά δεν μπόρεσε να επαναλάβει τις προηγούμενες επιτυχίες του. Η συνέχεια τον βρήκε μακριά από τους αγώνες, μέχρι που έπιασε δουλειά σαν μάγειρας. Αιτία της αυτοκτονίας πιθανολογείται η κατάθλιψη, με τα βαθύτερα αίτια αυτής να παραμένουν άγνωστα και με μικρή σημασία στο να μαθευτούν. Χάθηκε ένας νέος άνθρωπος και αυτό μας θλίβει όλους.

Σε πολλούς από εμάς ήταν γνωστός από την άτυχη στιγμή της απώλειας του πίσω τροχού εν ώρα αγώνα :

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

  

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης