Ένας φόρος τιμής στην ανδρεία των στρατιωτών της αληθινής ιστορίας πίσω από τη «Μεγάλη Απόδραση» έλαβε χώρα στο εργοστάσιο των Βρετανών, με ιδιαίτερο καλεσμένο τον John Leyton, έναν εκ των πρωταγωνιστών.

Ο John Leyton είναι από τους λίγους ζώντες ηθοποιούς που έπαιξαν το 1962 στο πλευρό του εμβληματικού Steve McQueen, του οποίου το περιβόητο άλμα επανέλαβε πρόσφατα ο Guy Martin πάνω στη σέλα ενός Scrambler 1200XE. O Leyton μάλιστα δεν ήξερε καν να οδηγεί μέχρι να του μάθει ο McQueen.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Όλοι οδηγούσαν μοτοσυκλέτες στο πλατό. Υπήρχαν μοτοσυκλέτες παντού! Ο Steve McQueen με ρώτησε αν ξέρω να οδηγώ και του απάντησα πως δυστυχώς όχι. Τότε το ανέλαβε προσωπικά να μου μάθει πως να οδηγώ!», δήλωσε ο John Leyton.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εκδήλωση, ήταν συνέχεια του άλματος του Guy Martin που προαναφέραμε, με το βρετανό να ξαναζεί τη στιγμή του περάσματος του φράχτη του ναζιστικού στρατοπέδου συγκέντρωσης. Μια κίνηση που έμελλε να αποτελέσει σύμβολο ελευθερίας.

To όλο εγχείρημα ήταν και μια πρόκληση για τον αρχιμηχανικό της Triumph, Stuart Wood, καθώς όπως δήλωσε «Ήταν πολύ ενδιαφέρον, είδαμε την εμπρός αλλά κυρίως την πίσω ανάρτηση για αλλαγές και καταλήξαμε στο ό,τι  η ρυθμιζόμενη ανάρτηση της Ohlins του Scambler 1200XE θα ανταποκρινόταν στην πρόκληση με ελάχιστες τροποποιήσεις»

Το μόνο σίγουρο είναι πως ήταν μια μέρα και μια μοτοσυκλέτα που θα μείνει χαραγμένη στη μνήμη παρευρισκόμενων και μη,
             

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης