Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Η Husqvarna, όπως και η KTM πριν από μερικές ημέρες, παρουσίασε την γκάμα των νέων μοντέλων enduro για το 2023. Η σουηδική μάρκα έχει ετοιμάσει για τους αναβάτες της μια πλούσια γκάμα η οποία αποτελείται από επτά νέα μοντέλα, με δίχρονους και τετράχρονους κινητήρες για όλα τα γούστα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα μοντέλα τα οποία έχει να επιδείξει η Husqvarna είναι τα δίχρονα TE 150, TE 250, TE 300, ενώ στα τετράχρονα συναντάμε τα FE 250, FE 350, FE 450 και το κορυφαίο FE 501. Στο σχεδιαστικό κομμάτι η εταιρεία προσπάθησε να διατηρήσει τα βασικά χαρακτηριστικά με μπλε, λευκό και κίτρινο χρωματισμό, έχοντας φρεσκάρει τα γραφικά σε όλα τα μοντέλα.

Κορυφαίες αναρτήσεις της WP για όλα τα  μοντέλα Husqvarna.

Στο σημείο που η Husqvarna έχει κάνει αρκετή δουλειά είναι το πλαίσιο και οι αναρτήσεις. Το νέο πλαίσιο είναι βελτιωμένο και προσφέρει καλή εργονομία στον αναβάτη, ενώ το υποπλαίσιο είναι από ανθρακονήματα και ζυγίζει μόλις ένα κιλό. Οι αναρτήσεις είναι WP XPLOR με ανεστραμμένο πιρούνι 48mm εμπρός το οποίο ρυθμίζεται εύκολα, ενώ στο πίσω μέρος έχουμε ένα αμορτισέρ WP XACT με ισορροπιστή πίεσης και διαδρομή 300mm. Τα φρένα είναι της Braktec, ενώ νέος είναι και ο συμπλέκτης με αυξημένη ανθεκτικότητα και αίσθηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα δίχρονα μοντέλα έχουν αυτόματο σύστημα ρύθμισης του μείγματος.

Οι κινητήρες είναι σύγχρονοι με αναβαθμισμένα συστήματα διαχείρισης. Στα τετράχρονα μοντέλα έχουμε ηλεκτρονικό ψεκασμό με δύο χαρτογραφήσεις και σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης, ενώ στα δίχρονα μοντέλα υπάρχουν δύο επιλογές καμπύλης ροπής και αυτόματο σύστημα ρύθμισης του μείγματος. Το κιβώτιο ταχυτήτων είναι της Pankl Racing σε όλα τα μοντέλα, ενώ η Husqvarna έχει επιλέξει ελαστικά της Michelin για κορυφαίες επιδόσεις στην πίστα.

Τα νέα μοντέλα enduro της Husqvarna.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα τσακάλια της Τετάρτης || Ζώης Νικολάου “Ο Γίγαντας”

Στην τελική ευθεία το ηλεκτρικό Husqvarna Vekktor

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης