Είναι τα best sellers της βαυαρικής φίρμας και όσοι τα αγοράζουν φροντίζουν να τα εξοπλίζουν με διάφορα αξεσουάρ. Εννοείται πως αν είναι γνήσια, έχουν και το κεφάλι τους ήσυχο…

Προκειμένου λοιπόν να κοιμόμαστε ήσυχοι, η BMW Motorrad εμπλουτίζει την γκάμα των εργοστασιακών αξεσουάρ με τη νέα σειρά Black Edition. Οι διαθέσιμες επιλογές συνδυασμών δίνουν εξαιρετικές δυνατότητες προσαρμογής στις απαιτήσεις του αναβάτη και ο νέος εξοπλισμός, που μας έρχεται σε ανοδιωμένο ή/και σε επιχρωματισμένο μαύρο, περιλαμβάνει τα εξής:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
  •  Σύστημα αποσκευών αλουμινίου
  •  Βάση για κεντρική βαλίτσα αλουμινίου
  •  Βάση για πλαϊνές βαλίτσες αλουμινίου
  •  Προστατευτικό κάλυμμα κινητήρα σε αλουμίνιο
  •  Ρυθμιζόμενο ποδωστήριο ταχυτήτων
  •  Βάση για βαλίτσα Vario
  •  Στήριξη μαρσπιέ συνεπιβάτη
  •  Kάλυμμα ψυγείου και 
  •  Ρυθμιζόμενα μαρσπιέ αναβάτη.

Το σύστημα αποσκευών αλουμινίου αποτελείται από δύο πλευρικές βαλίτσες (36+44Lt) και μία κεντρική (32Ltl). Καθεμία έχει δύο κλειδαριές, καθώς και πτυσσόμενα άγκιστρα για τη μεταφορά επιπλέον αποσκευών. Στα συμπληρωματικά αξεσουάρ συγκαταλέγονται εσωτερικές τσάντες για τις τρεις βαλίτσες, αφρολέξ συνεπιβάτη για την κεντρική και χειρολαβές μεταφοράς. Επίσης, το σύστημα ασφαλίζει με κοινό κλειδί και για τις τρεις βαλίτσες. Η μαύρη καλοσχεδιασμένη σχάρα επιτρέπει ασφαλή στήριξη και μεταφορά αποσκευών. Κατασκευάζεται από ανθεκτικό, ανοξείδωτο ατσάλι σε επιχρωματισμένο μαύρο. Επίσης, η βάση είναι κατάλληλη για χρήση με το υφασμάτινο σύστημα αποσκευών Atacama.

Η βάση για τις πλευρικές βαλίτσες κατασκευάζεται από επιχρωματισμένο ανοξείδωτο ατσάλι και επιτρέπει την ασφαλή στήριξη πλαϊνών βαλιτσών Atacama ακόμα και σε συνθήκες εκτός δρόμου. Φυσικά, είναι κατάλληλη για χρήση με βαλίτσες αλουμινίου. Το ανθεκτικό κάλυμμα κινητήρα από αλουμίνιο κατασκευάζεται από έλασμα 2mm και είναι ειδικά σχεδιασμένο για χρήση εκτός δρόμου. Σημαντικά μακρύτερο και φαρδύτερο από το εργοστασιακό κάλυμμα, προφυλάσσει αποτελεσματικά από πέτρες και χαλίκια, προστατεύοντας τα χαμηλότερα τμήματα του κινητήρα. Έχει μαύρο ανοδιωμένο φινίρισμα, ενώ η βάση του κατασκευάζεται από ανθεκτικό ανοξείδωτο ατσάλι. Ο επιλογέας ταχυτήτων κατασκευάζεται από ανοδιωμένο αλουμίνιο σε μαύρο και είναι ειδικά σχεδιασμένος για χρήση με τον αναβάτη όρθιο στα μαρσπιέ. Για τον λόγο αυτόν ο βραχίονας του ποδωστηρίου μπορεί να τοποθετείται σε διαφορετικές οπές, ώστε ανάλογα με το μέγεθος μπότας είτε να πλησιάζει είτε να απομακρύνεται από τα μαρσπιέ και να βελτιώνει τον έλεγχο στην όρθια θέση οδήγησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η βάση για βαλίτσα Vario χρησιμοποιείται για προσαρμογή βαλιτσών αυτού του τύπου (Vario) και μαρσπιέ συνεπιβάτη. Το σχήμα κι οι διαστάσεις της βάσης μαρσπιέ συνεπιβάτη είναι αντίστοιχα με αυτά του μοντέλου παραγωγής. Επιτρέπει τη χρήση μαρσπιέ συνεπιβάτη, διαθέτει πλαϊνό προστατευτικό φτέρνας και διατίθεται σε ανοδιωμένο μαύρο ματ. Τα καλύμματα του ψυγείου κατασκευάζονται από ανθεκτικό ανοξείδωτο ατσάλι επιχρωματισμένα σε μαύρο. Τοποθετούνται στη μάσκα και σχεδιαστικά ενισχύουν την αθλητική εικόνα της μοτοσυκλέτας. Τα καλύμματα ψυγείου «Style» αντιστοιχούν στους κωδικούς των μοντέλων Rallye και Exclusive. Για τον λόγο αυτόν, τα εξαρτήματα τοποθετούνται αποκλειστικά στα συγκεκριμένα μοντέλα.

Τα ρυθμιζόμενα μαρσπιέ αναβάτη είναι σε ανοδιωμένο μαύρο και σε όρθια θέση οδήγησης, ιδιαίτερα εκτός δρόμου, η βάση τους υποχωρεί και αποκαλύπτει μια οδοντωτή επιφάνεια που αυξάνει την πρόσφυση. Επιπλέον, η μετατόπισή τους με κοχλία επιτρέπει ρύθμιση ύψους σε τρεις θέσεις. Τα μαρσπιέ κατασκευάζονται από σφυρήλατο κράμα υψηλής ποιότητας, ενώ διαθέτουν αντικαθιστώμενα πλαστικά προστατευτικά και λογότυπο BMW Motorrad από laser.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης