H νεοσυσταθείσα εταιρεία Fantic Motor Hellas είναι αυτή που υπογράφει την επιστροφή στη χώρα μας δύο μεγάλων ονομάτων στην αγορά μοτοσυκλέτας.

Το ξέραμε εδώ και καιρό, σας το είχαμε ανακοινώσει μάλιστα εδώ και να που βγήκαμε αληθινοί. Τα μοντέλα της Fantic και της Caballero θα βρίσκονται στην Αθήνα μέσα στις επόμενες μέρες και, μέχρι να ανακοινωθεί η έδρα της αντιπροσωπείας, θα μπορέσετε να τα δείτε από κοντά στην εκδήλωση Ημέρες Μοτοσυκλέτας 2019 (20-23/6 στον ΟΣΥ). Να θυμίσουμε εδώ πως η Fantic Motor δημιουργήθηκε το 1968 στο Τρεβίζο της Ιταλίας και πως τo 1969 παρουσίασε το Fantic Caballero, ένα Scrambler που επρόκειτο να γράψει τη δική του ιστορία. Το ιταλικό εργοστάσιο ειδικεύτηκε εξαρχής σε μοτοσυκλέτες εκτός δρόμου σημειώνοντας σημαντικές επιτυχίες στο motocross, στο endurο και στο Trial, όπου και κατέκτησε 4 Παγκόσμια Πρωταθλήματα. Το 2014 το ιστορικό ιταλικό εργοστάσιο εξαγοράστηκε από έναν μεγάλο επιχειρηματικό όμιλο στη Βόρειο Ιταλία, που επένδυσε σημαντικά κεφάλαια και προσέλαβε διακεκριμένο ανθρώπινο δυναμικό από την Ιταλική βιομηχανία μοτοσυκλετών προκειμένου να αναβιώσει τον θρύλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χρησιμοποιώντας κορυφαίους σχεδιαστές δημιούργησε μια σειρά Trail/Enduro και Motard με τετράχρονους κινητήρες 50-250cc και κατέκτησε πρώτες θέσεις σε κατηγορίες του ιταλικού πρωταθλήματος Enduro το 2017 και το 2018. Το 2018 λανσάρεται το πρώτο αναγεννημένο Caballero σε δύο εκδόσεις, Scrambler και Flat Track, με τρεις διαφορετικούς τετράχρονους κινητήρες στα 125, 250 και 450cc. Τα μοντέλα αυτά απέσπασαν θερμές κριτικές από τον ειδικό Τύπο, κυρίως όσον αφορά στο εξαιρετικό πλαίσιο, στη λειτουργία του κινητήρα και στα κορυφαίας ποιότητας περιφερειακά, τα οποία περιλαμβάνουν εξάτμιση Arrow, τιμόνι Tommasselli, grip Domino, φρένα Brembo, aluminium billet μαρσπιέ και τιμονόπλακες, injection Athena κ.λπ. Χαρακτηριστικά, για το Caballero Flat Track γράφτηκε πως είναι το πρώτο πραγματικό tracker παραγωγής του 21ου αιώνα (Sideburn Magazine), ενώ για το Scrambler πως είναι τουλάχιστον 60 κιλά πιο ελαφρύ από την επόμενη ελαφρύτερη μοτοσυκλέτα που φιλοδοξεί να αποκαλείται Scrambler (MotorCycle News). Επιπλέον, η Fantic σήμερα παράγει μια πλήρη γκάμα ηλεκτρικών ποδηλάτων πόλης, enduro και race, που έχουν κατακτήσει πληθώρα παγκόσμιων διακρίσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

2019 η επιστροφή

Η Fantic επιστρέφει στην Ελλάδα με ένα street πάρτι γνωριμίας των μοντέλων της, το οποίο θα γίνει την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019 στις 18.00 στους The Real Intellectuals, (Παλλάδος 9, Ψυρρή) , κατάστημα που θα αποτελέσει και το πρώτο σημείο πώλησης στη χώρα. Σύντομα το επίσημο δίκτυο της Fantic θα επεκταθεί σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Η επίσημη δημοσιογραφική πρώτη παρουσίαση των μοντέλων θα πραγματοποιηθεί κατά την Press Day (Πέμπτη 20 Ιουνίου) στην εκδήλωση Ημέρες Μοτοσυκλέτας στο αμαξοστάσιο του ΟΣΥ στο Γκάζι.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης