Επιμέλεια: Γιάννης Πετρόχειλος

Τα πράγματα για την Benelli πάνε από το καλό στο καλύτερο καθώς η ιταλική μάρκα – η οποία ανήκει στην Ίσως υπάρξουν δύο εκδόσεις του μοντέλου, μια με ακτινωτούς τροχούς και χωμάτινα ελαστικά και μια με 17 ιντσών τροχούς.QJMotor από το 2015 – έχει ανεβάσει κατακόρυφα τις πωλήσεις τις στην Ευρώπη. Είναι χαρακτηριστικό ότι από το 2016 μέχρι το 2020 κατάφερε να αυξήσει τις πωλήσεις τις παγκοσμίως κατά 345% και το 2021 έγραψε ακόμα ένα ρεκόρ πωλήσεων, κάτι που αναμένεται να καταρριφθεί το 2022. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι στην Ιταλία η TRK 502 ξεπέρασε για πρώτη φορά σε πωλήσεις την BMW R1250GS!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βλέποντας αυτό το hype που υπάρχει η Benelli δουλεύει πυρετωδώς προκειμένου να επεκτείνει την γκάμα της και να μπει σε ακόμα ευρύτερο κοινό. Στα σχέδια της εταιρείας υπάρχει εδώ και αρκετό καιρό ένα μεγαλύτερο TRK το οποίο θα μπει ανάμεσα στο επιτυχημένο TRK 502 και το πολυαναμενόμενο TRK 800. Πρόκειται για το TRK 702 του οποίου σχέδια διέρρευσαν για μια ακόμα φορά και δείχνουν ακόμα περισσότερες λεπτομέρειες.

Κάμερες εμπρός και πίσω

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η καινούρια αυτή μοτοσικλέτα θα ακολουθεί σχεδιαστικά περισσότερο το TRK 800 με μεγαλύτερο ρεζερβουάρ, καλύτερη προστασία του αναβάτη και πιο σκληροτράχηλο χαρακτήρα. Στόχος είναι να βρεθεί ανάμεσα στην κατηγορία των Yamaha Tenere 700 και Aprilia Tuareg 660 και να γίνει το «off-road animal» της Benelli. Ένα ακόμα ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι η TRK 702 θα είναι εξοπλισμένη με κάμερες καταγραφής εμπρός και πίσω. Δεν είναι κάμερες για συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης, αλλά κάμερες για να καταγράψει ο αναβάτης τις περιπέτειες του με τον έλεγχο να γίνεται από την TFT οθόνη πληροφοριών.

Η τιμή αναμένεται στο επίπεδο των 8.000 – 9.000 ευρώ

Στο τομέα του κινητήρα, η Benelli θα ακολουθήσει μια δοκιμασμένη λύση. Αναμένεται να χρησιμοποιήσει τον δικύλινδρο σε σειρά 693 κ.εκ. τον οποίο έχουμε γνωρίσει στα 700άρια της CFMoto ο οποίος αποδίδει 70 ίππους και 61Nm ροπής. Θα πρέπει να περιμένουμε λίγους μήνες ακόμα μέχρι να δούμε το μοντέλο να υλοποιείται, ωστόσο δεν αποκλείεται να το δούμε στο περίπτερο της Benelli στην EICMA 2022.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στις 25-26 Ιουλίου το Pro Days 2022 της Vmoto – Super Soco

Ώρα να οδηγήσεις την Benelli TRK 502

Καλοκαιρινή «δροσιά» από την Benelli

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης