του Νίκου Βιτσιλάκη

Η Lightning LS-218 είναι υπαρκτή μοτοσυκλέτα και όχι ένα πρωτότυπο στη γυάλα, με ιδιαίτερο χαρακτηριστικό την ύπαρξη ενός 100% ηλεκτρικού κινητήρα στη θέση του συνηθισμένου θερμικού. Και η Lightning LS-2??R όχι μόνον είναι η απόλυτη εξέλιξή της αλλά αυτή που θέλει να γίνει και η γρηγορότερη στον πλανήτη! Και μάλιστα, έχει βαλθεί να το αποδείξει λίαν συντόμως, κατά τη διάρκεια του φημισμένου Bonneville Speed Week, που θα πραγματοποιηθεί 12-18 Αυγούστου στην περιοχή της Γιούτα στη Β. Αμερική..

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκεί στις ατελείωτες ευθείες των αποξηραμένων λιμνών (Bonneville Salt Flats), η LS-2??R θα αποπειραθεί να κατακτήσει τον τίτλο της ταχύτερης μοτοσυκλέτας παραγωγής, παίρνοντας το στέμα από την πανίσχυρη Kawasaki H2R. Εξάλλου, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η LS-218 είναι ήδη πρωταθλήτρια στον εν λόγω τομέα (με τελική 350,8 Km/h), στην κατηγορία των μοτοσυκλετών με έγκριση για κυκλοφορία στο δρόμο. O κινητήρας της αποδίδει 200 ίππους και η κατανάλωσή του προσφέρει μια αυτονομία που ξεπερνά τα 160 χιλιόμετρα σε νορμάλ συνθήκες οδήγησης.

Ο Richard Hatfield, ιδιοκτήτης και CEO της Lightning, δήλωσε πως η LS-2??R θα αποδίδει σχεδόν ..300 ίππους τη μέρα του αγώνα, καθόσον οι 250 που διαθέτει ήδη στη σημερινή της τελευταία εξέλιξη μάλλον δεν αρκούν για να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα! H μοτοσυκλέτα έχει ήδη δοκιμαστεί στον αγώνα El Mirage στην Καλιφόρνια, αλλά η μόλις 1,6 χιλιομέτρων ευθεία της πίστας ήταν πολύ λίγη για να απλώσει τη δύναμή της, προλαβαίνοντας να σημειώσει τελική ταχύτητα ..μόλις 341 Km/h!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για να μπορέσει να πάρει το πολυπόθητο ρεκόρ, η LS-2??R θα πρέπει να ξεπεράσει τα 354 Km/h και εμείς της το ευχόμαστε ολοψύχως!

Δείτε εδώ ένα teaser της εταιρείας με ..πολλά χιλιόμετρα στο κοντέρ

Και εδώ μπορείτε να δείτε πως τα πάει στην πίστα, κόντρα σε μια superbike των 200 ίππων!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης