Εικόνες που διέρρευσαν από το ηλεκτρικό πρωτότυπο scooter της Harley-Davidson αποκαλύπτουν ότι βρισκόμαστε ολοένα και πιο κοντά σε μια τελική έκδοση παραγωγής.

Η αμερικάνικη εταιρεία, γνωστή για τις μεγάλες και συνήθως cruiser μοτοσυκλέτες της, συζητάει εδώ και αρκετούς μήνες για ένα scooter με ηλεκτρικό κινητήρα. Παρότι πολύ λίγες πληροφορίες έχουν ανακοινωθεί από τη φίρμα του Milwaukee, συνάδελφοι δημοσιογράφοι της ιστοσελίδας Electrek κατάφεραν να βρουν κάποιες λεπτομέρειες, κοσκινίζοντας το υλικό που προοριζόταν για τους μετόχους και τους επενδυτές. Επίσης, ανακάλυψαν διπλώματα ευρεσιτεχνίας που έχουν κατατεθεί σε ευρωπαϊκά γραφεία και έτσι, απ’ ότι αντιλαμβανόμαστε, ερχόμαστε ολοένα και πιο κοντά στο τελικό προϊόν που θα μπει σε παραγωγή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με την ηλεκτρική μοτοσυκλέτα LiveWire να έχει ήδη βγει στην παραγωγή, το επίσης ηλεκτρικό scooter της Harley επενδύει αισθητικά στη λιτότητα και την απλότητα, διαθέτοντας πολύ καθαρές γραμμές σε βαθμό που θυμίζει παιδικό πατίνι. Το πιρούνι έχει μεγαλώσει σε σχέση με αυτό που είχε το πρωτότυπο μοντέλο και ο κινητήρας φαίνεται να καλύπτεται από μεταλλικό περίβλημα, όπως και η μπαταρία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτή διαθέτει μια λαβή στην κορυφή και δείχνει να είναι αφαιρούμενη, ένα σημαντικό χαρακτηριστικό για κατοίκους πόλης που δεν έχουν πρόσβαση σε γκαράζ και χρειάζεται να τη φορτίσουν στο σπίτι ή στο γραφείο τους. Επίσης, το δάπεδο είναι μεγαλύτερο τώρα σε σύγκριση με τα skateboard που είχαν χρησιμοποιηθεί στο πρωτότυπο. Άλλα χαρακτηριστικά τμήματα του μικρού αυτού μοντέλου της Harley είναι τα μεταλλικά φτερά, το φωτιστικό σώμα με περιφερειακό “φωτοστέφανο”, η σέλα τύπου ποδηλάτου και ο ιμάντας της τελικής μετάδοσης. 

Ενδιαφέρον προκαλεί το γεγονός ότι η Harley Davidson έχει μειώσει τη χρήση πλαστικού στο ηλεκτρικό της scooter και το εφοδιάζει με ποιοτικότερα εξαρτήματα, θέλοντας να το πλασάρει ως premium προϊόν.
Αναμένουμε με ενδιαφέρον την επόμενη κίνηση της αμερικάνικης εταιρείας, η οποία δείχνει έντονη δραστηριότητα τα τελευταία χρόνια σε πειραματικά μοντέλα.

Πηγή Electrek, scooternet,gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης